Ce este un birou de proiectare structurala?

0
1165

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/house-floor-plan-271667/

 

Un birou de proiectare structurala este esential in realizarea proiectului tau, fie daca este vorba de o reabilitare, fie daca e cazul unei constructii. Aceasta este o entitate responsabila in special de calcule si note referitoare la studiul de fezabilitate al unui proiect de constructie.

Drept urmare, se sugereaza sa incredintezi analiza si pregatirea lucrarilor tale unor tehnicieni si ingineri competenti care lucreaza in biroul de proiectare structurala. Intr-adevar, specialistii din cadrul unui birou de proiectare te asigura de realizarea cu succes a expertizei tehnice sau stiintifice a acestora.

Rolurile unui birou de proiectare structurala

Prima misiune este mai presus de toate designul. Aceasta functie atribuita biroului de proiectare consta in a avea geometria structurii cladirii, cum ar fi coloanele, sectiunea grinzilor si densitatea etajelor. A doua misiune se refera la executie. Biroul de executie este responsabil pentru acest pas. Se efectueaza calcule pentru a oferi detalii de executie (schita de dispunere a pieselor metalice, schite de armare a pieselor de beton etc.)

Componentele unui birou de proiectare tehnica

Un birou de studii tehnice este alcatuit mai ales din tehnicieni si ingineri, companii care efectueaza studii care conduc si explica alegerile structurale si tehnice ale proiectului tau. Firma dezvolta, de asemenea, expertiza tehnica in calcule semnificative. Acest studiu este deosebit de apreciat in special in lucrarile stiintifice privind zonele cu risc.

Misiunile specifice ale structurii

Expertii nostri sunt implicati in proiectarea lucrarilor structurale, fie in beton armat, lemn sau structuri metalice mixte. De exemplu, se poate oferi asistenta unui arhitect pentru dimensionarea lucrarilor pentru lucrari de beton. Pentru aceasta, expertii schiteaza planuri concrete dintr-un dosar de consultanta in afaceri. Pentru lucrarile mari, se asigura, de asemenea, redactarea cartii de clauze tehnice specifice. In ceea ce priveste constructia lemnului, interventia expertilor nostri se desfasoara in patru etape principale:

Cine poate colabora cu un birou de proiectare?

Interventia biroului de proiectare structurala se face la cererea clientului sau a managerului de proiect. Cu toate acestea, se poate actiona singur in cadrul unei misiuni incredintate de un client. De asemenea, se poate opera ca o echipa pe o piata publica ca membru al unei echipe de management de proiect. Drept urmare, se poate colabora cu actori precum economisti sau arhitecti. Specialistii isi indeplinesc si sarcinile la instante sau companii de asigurari, misiuni de consultanta etc.

Care sunt avantajele apelarii la expertiza unui birou de proiectare?

Desi interventia unei structuri necesita un buget mai mare in plus fata de proiect, vei beneficia de multiple avantaje in schimb. Mai multe motive te pot determina sa consulti o firma de inginerie. Printre acestea se numara o mai buna monitorizare a site-ului, respectarea termenelor limita si o munca de calitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here