Cati angajati a pierdut economia locala in ultimii opt ani?

0
748
someri

Economia locala totaliza la finele anului trecut 3,88 milioane de angajati, cu aproape 900.000 de oameni mai putin decat in 2009, cel mai bun an din punctul de vedere al numarului de salariati, anunta Mediafax.

De altfel, 2008 (ultimul an de boom economic) si 2009 (primul an de criza, cand inca firmele se repliau) au fost cei mai buni ani pentru piata muncii in contextul in care investitii importante inca se inaugurau, blocuri si sedii de birouri se ridicau vazand cu ochii, iar in comert branduri noi „atacau“ Romania.

Dupa venirea crizei, fiecare companie activa din economie (cu o cifra de afaceri mai mare ca zero) a renuntat in medie la un om in perioada 2009-2015, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finante. Datele de la Ministerul de Finante iau in considerare doar companiile care si-au depus situatiile financiare din fiecare an.

Una dintre cele mai afectate industrii a fost cea a constructiilor, care a pierdut aproape o treime din posturi, respectiv 100.000 de locuri de munca, din 2008 pana anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here