Care sunt principalele avantaje ale utilizarii panourilor solare nepresurizate?

0
2550

Multi dintre cei pentru care acasa inseamna o locuinta intr-un bloc, o garsoniera sau un apartament, isi doresc sa aiba la un moment dat posibilitatea de a detine macar o casuta de vacanta, undeva la tara, departe de aglomeratia si de zgomotul infernal din oras, daca nu exista deocamdata varianta mutarii permanente intr-o casa, „pe pamant”. Asta, pentru avantajele certe pe care le are locuitul la casa, fara inconvenientele bine cunoscute ale traiului la bloc, cand poti avea ghinionul unor vecini bagaciosi, inundatii de la etajul superior, galagie cand iti doresti odihna, reguli care uneori nu ti se potrivesc etc.

Astfel, proprietarii de case se bucura de o serie intreaga de beneficii semnificative, iar unul dintre acestea este si posibilitatea de a face economii serioase, gratie utilizarii energiei regenerabile a soarelui. Iar acest lucru poate fi realizat si prin montarea de panouri solare nepresurizate, prin utilizarea carora se poate obtine gratuit apa calda necesara igienei si in multe activitati gospodaresti curente.

Pe piata de profil exista mai multe tipuri de panouri solare cu diverse intrebuintari, precum panouri solare fotovoltaice, pentru furnizarea de energie electrica si panouri solare termice, printre care si cele prevazute cu boiler interior si cele dotate cu boiler exterior, asa cum sunt panourile presurizate si panourile solare nepresurizate. Iar printre cele mai utilizate se numara panourile solare nepresurizate, datorita avantajelor semnificative ale acestora in utilizare.

Printre cele mai importante avantaje se numara pretul lor foarte convenabil si care permite amortizarea acestei investitii intr-un timp relativ scurt, posibilitatea de a avea la dispozitie apa calda menajera in mod gratuit, pentru ca este folosita doar energia solara. Astfel, prin intermediul panourilor solare nepresurizate, montate pe acoperisul casei, dotate cu tuburi vidate si care functioneaza utilizand caderea gravitationala a apei, vom putea beneficia, in perioada toamna – iarna, cand soarele nu este atat de puternic, de asigurarea a aproximativ a 60 la suta din necesarul de apa calda menajera, iar pe toata durata verii va acoperi integral nevoia zilnica de apa calda menajera.

De asemenea, aceste dispozitive se monteaza rapid si usor, iar intretinerea acestora este la indemana tuturor. Daca aceste avantaje te-au convins, atunci achizitioneaza un panou solar de acest tip pentru casa ta, dupa ce ai estimat care este necesarul de apa calda pentru consumul zilnic  al familiei tale, respectiv igiena, alte activitati casnice,  pentru a alege dispozitivul cel mai potrivit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here