Care sunt cele mai eficiente utilaje pentru gestionarea deseurilor?

0
1589

Zilnic, se produc uriase cantitati de deseuri, fie rezultate din activitati casnice, industriale, comerciale etc, iar gestionarea eficienta a acestora este esentiala pentru toti, pentru ca ne influenteaza viata cotidiana, sanatatea, dar si pentru consecintele lor importante intr-o multitudine de aspecte pe termen mediu si lung. Iar modalitatile de a depozita deseurile, de a le reduce drastic volumul, printr-o compactare performanta a  acestora sunt principalele obiective ale tehnologiilor actuale din domeniu, care ofera solutii tot mai eficiente in acest sens.

Exista la ora actuala o serie intreaga de utilaje moderne, cu un randament excelent in gestionarea gunoaielor de tot felul si a deseurilor reciclabile, care, in acelasi timp, au si rolul de a reduce semnificativ costurile alocate pentru personalul implicat in asemenea activitati. Astfel, printre cele mai performante asemenea echipaje speciale se numara modelele diverse, in functie de specificul gunoaielor rezultate din diferite activitati, de compactor deseuri. De exemplu, pe AweCompactors.ro poti vedea o varietate de modele de presscontainere pentru deseuri menajere, rezultate din fabrici cu specific alimentar, cantine, hoteluri, spitale, supermarketuri etc si presscontainerel pentru deseuri reciclabile, ambele utilaje avand actionare electro-hidraulica, reduc costurile cu transportul cu 75 la suta, sunt mobile, usor de utilizat, compacteaza mase mari de gunoi in timp foarte scurt, permit alimentarea continua cu gunoi a utilajului si sunt dotate cu sistem de autocuratire.

De asemenea, rotocompactoarele pentru deseuri menajere sau pentru deseuri reciclabile sunt extrem de eficiente, compacteaza rapid prin strivirea in fragmente foarte mici a gunoiului, utilizarea lor este simpla, presupune doar apasarea unui buton pentru pornire, iar alimentarea permanenta cu deseuri a utilajului elimina activitatea de depozitare initiala a acestora.

In ceea ce priveste deseurile foarte voluminoase si extrem de dificil de strivit, o solutie eficienta este oferita de roll packer. Acesta, prevazut cu motor diesel foarte puternic,  un tambur masiv din otel, face posibila compactarea de paleti, deseuri vrac foarte mari si a altor deseuri greu de gestionat. Tot pentru compactarea de deseuri din materiale foarte dure sunt folosite si compactoarele stationare cu melc, adaptate pentru aceste activitati speciale, fiind dotate cu un sistem puternic electro – mecanic cu actionare directa, care vor toca si marunti fara probleme deseuri din plastic, lemn, carton, euro – paleti etc, dupa care materialul rezultat este eliminat in containere speciale. Din categoria acestor echipamente fac parte si cele destinate gestionarii deseurilor cu volum redus, precum presele manuale, care sunt usor de manevrat si reusesc sa reduca masa de gunoi de pana la 70 la suta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here