Caravana filmelor TIFF duce pelicule premiate in orasele din tara

0
545
tiff-film

tiff-filmCaravana Operation Kino, realizata de Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) impreuna cu festivalurile de la Sofia, Istanbul si Sarajevo, va prezenta filme ca „Paris, je t’aime” si „Caravana cinematografica” in orase din tara, intre 24 iunie si 1 septembrie, informeaza organizatorii.

 

Cofinantata de Media International, aceasta caravana doreste sa orienteze atentia publicului catre filme de succes din tarile UE sau non-UE.

Filmele din cadrul Caravanei TIFF/ Operation Kino vor fi impartite in trei sectiuni: prima va fi consacrata productiilor distinse cu marele premiu in 2009 la TIFF, precum si la festivalurile de film de la Sofia, Sarajevo si Istanbul. A doua sectiune isi propune sa prezinte publicului caravanei cele mai bune filme europene ale anilor 2009-2010, iar cea de-a treia sectiune este dedicata filmelor provenind din tari non-europene. Operation Kino va cuprinde si un program destinat scurtmetrajelor premiate la festivalurile participante la acest proiect.

Caravana filmelor TIFF/ Operation Kino ajunge pe 24 iunie la Iasi, unde ramane pana pe 27 iunie, prezentand un program special, care variaza de la animatii fascinante, precum „Ponyo”, pana la filme-soc, precum „Anticristul”, trecand prin titluri care apartin cinematografiilor tarilor implicate in proiect si care vor cuceri publicul irevocabil: „The World is Big and Salvation Lurks Around the Corner/ Lumea e mare, iar salvarea se ascunde dupa colt”, „Grbavica/ Sarajevo, dragostea mea” si „Caravana Cinematografica”. Filmele vor fi proiectate la Cinema Victoria din Iasi, iar intrarea la proiectii este libera.

In urmatoarele doua luni, iulie si august, Caravana filmelor TIFF/ Operation Kino va mai ajunge in Piatra Neamt, Bacau, Brasov, Alba Iulia, Resita, Timisoara, Savarsin si Targu Mures (cu proiectii in cadrul Festivalului Peninsula). Caravana filmelor TIFF/ Operation Kino este organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR).

Cea de-a noua editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), cel mai important eveniment de gen din Romania, a avut loc intre 28 mai si 6 iunie, la Cluj-Napoca. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here