Dunarea a depasit cota de inundatie la Galati

0
519
dunarea-galati-

dunarea-galati-Dunarea a depasit cota de inundatie, miercuri dimineata, la Galati, iar apele au acoperit anumite suprafete din santierul Naval Damen si o portiune din faleza inferioara a fluviului.

 Miercuri dimineata, pe Dunare, la Galati, se inregistra o cota de 604 centimetri, cu patru centimetri peste cota de inundatie si un debit de 14.260 mc/s.

„Au fost inundate portiuni pe teritoiul SC Damen Shipyards Galati SA (cala de montaj 18000tdw, in proportie de 60 la suta; zona estacadei de la sectia IA; in zona danelor 1,2 si 3, nivelul Dunarii este la cota superioara a cheiului de armare). De asemenea, faleza inferioara a Dunarii a fost inundata pe o portiune de aproximativ 500 de metri, in zona inundabila”, a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, Petrica Patilea Crangan.

Potrivit acesteia, cotele si nivelul maxim sunt prognozate sa fie atinse in 27 iunie.

In aceasta situatie, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati fac verificari in ceea ce priveste aplicarea planurilor proprii de aparare intocmite de catre societatile care isi desfasoara activitatea in apropierea Dunarii si au fost suprainaltate digurile pe anumite portiuni, folosindu-se saci cu nisip.

Autoritatile sustin ca in prezent nu se afla in pericol lucrarile hidrotehnice sau operatorii riverani fluviului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here