Canicula din Rusia, cea mai gravă din ultimii 1.000 de ani

0
641
soare-canicular

soare-canicularCanicula, care afecteaza Rusia de la inceputul lui iulie si a provocat incendii de amploare pana in regiunea Moscova, este cea mai grava „din ultimii 1.000 de ani”, de la formarea tarii, a afirmat luni directorul serviciilor de meteorologie ruse.

„Nici noi, nici stramosii nostri nu am fost martori la un astfel de fenomen in 1.000 de ani, de la formarea tarii noastre”, a declarat acest oficial, Aleksandr Frolov, pentru televiziunea publica.

„Este un fenoment unic care nu are antecedente”, a adaugat el.

Serviciile meteorologice au anuntat deja ca temperaturile caniculare care afecteaza partea vestica a Rusiei de la inceputul lui iulie au depasit toate recordurile, atat ca maxime, cat si ca durata, de la deschiderea registrelor de observatie din Rusia moderna, in urma cu 130 de ani.

Dupa un record de 38,2 grade Celsius la Moscova la 29 iulie, fosta capitala imperiala Sankt-Petersburg (nord-vest) a inregistrat un record absolut sambata, cu 37,1 grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Incendiile au devastat de la sfarsitul lui iulie aproximativ 200.000 de hectare si au provocat moartea a 52 de persoane, potrivit unui bilant oficial. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here