Breivik a declarat ca nu are nici o remuscare cu privire la masacrul pe care l-a facu anul trecut. Revolutia violenta este, dupa parerea lui, singura cale de a impiedica un razboi!

0
708
anders-arest-politie

anders-arest-politieAnders Behring Breivik a declarat marti in fata judecatorilor ca ar relua masacrul comis la 22 iulie, cand a ucis 77 de persoane. „Da, as face-o din nou”, a afirmat el in cea de-a doua zi a procesului sau, adaugand ca adolescentii ucisi pe insula Utoeya

nu erau „copii nevinovati” si ca pentru el, a-si incheia viata in inchisoare sau a muri pentru poporul sau constituie „cea mai mare onoare”.Ulterior, tribunalul i-a cerut sa scurteze lectura declaratiei sale, a carei retorica a fost diminuata, potrivit lui.

„Tinerii Partidului Laburist sunt naivi si indoctrinati, ei nu sunt niste copii nevinovati, ci militanti politici”, afirma Breivik, care a ucis 69 de persoane, majoritatea adolescenti, pe insula Utoeya, unde avea loc o tabara de vara a Tineretului laburist.

„Uciderea a 70 de persoane poate impiedica un razboi civil”, a adaugat el. „Oamenii care ma numesc diabolic confunda faptul de a fi diabolic cu cel de a fi violent”, s-a aparat acuzatul.

Diferenta consta in intentii: unele violente pot impiedica altele si mai mari, a explicat el.

„Cand revolutia pasnica este imposibila, singura optiune este revolutia violenta”, a continuat Breivik, folosind cuvantul „noi” pentru a se referi la cauza sa, lasand impresia ca reprezinta o miscare mai extinsa. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here