Bosch colaborează cu Microsoft pentru a dezvolta o platformă software pentru vehicule, care să asigure integrarea perfectă între mașini și cloud

0
1391
Engineers Meeting in Technology Research Laboratory: Engineers, Scientists and Developers Gathered Around Illuminated Conference Table, Talking and Finding Solution, Inspecting and Analysing Industrial Engine Design.

Colaborarea accelerează dezvoltarea „vehiculelor definite prin software”

 

  • Dezvoltarea de software va fi mai rapidă și mai ușoară pe toată durata de viață a vehiculelor.
  • Colaborarea reunește expertiza în domeniul auto și cloud computing pentru a crea următoarea generație de software pentru vehicule.

 

 

Stuttgart și München, Germania – Bosch colaborează cu Microsoft pentru a dezvolta o platformă software de conectare fără probleme a vehiculelor la cloud. Obiectivul acestei colaborări este de a simplifica și accelera dezvoltarea și implementarea soluțiilor de software auto pe toată durata de viață a unui vehicul, în conformitate cu standardele de calitate din domeniul auto. Noua platformă, care se va baza pe Microsoft Azure și va încorpora module software Bosch, va permite dezvoltarea software-ului și descărcarea acestuia pe unitățile de control și computerele vehiculului. În continuare, colaborarea se va axa pe dezvoltarea de instrumente care sporesc eficiența în procesul de dezvoltare de software. Acest lucru va stimula inovația și va reduce costurile de dezvoltare de software pentru vehicule în cadrul organizației, dar și între acestea. Pentru șoferi, platforma va asigura accesul mai rapid la funcții și servicii digitale noi. Colaborarea dintre Bosch și Microsoft îmbină diversitatea expertizei în software, electronică și sisteme a principalului furnizor auto de la nivel global și cunoștințele Microsoft în inginerie software și cloud computing. Ambele companii intenționează să facă noua platformă software disponibilă pentru primele prototipuri de vehicule până la sfârșitul anului 2021.

 

„Astăzi, Bosch actualizează în siguranță software-ul pentru autovehicule prin cloud. Cu platforma cuprinzătoare pentru autovehiculele definite de software, dorim să susținem în continuare producătorii auto să dezvolte noi funcții și să le implementeze mai repede”, spune dr. Markus Heyn, membru în Consiliul de administrație al Robert Bosch GmbH.

„Colaborarea noastră cu Bosch reunește expertiza unuia dintre cei mai importanți furnizori auto din lume cu puterea cloud-ului Microsoft, IA și GitHub”, declară Scott Guthrie, vicepreședinte executiv, Cloud + IA, Microsoft. „Pe măsură ce software-ul devine rapid un element cheie de diferențiere în industria auto, ambiția noastră este să ajutăm companiile să accelereze furnizarea de servicii de mobilitate unice pentru autoturisme și flote de vehicule comerciale la scară largă.”

 

Dezvoltăm împreună viitorul industriei automotive

Software-ul va juca un rol din ce în ce mai mare pentru generațiile viitoare de vehicule. Noile tendințe precum electromobilitatea, conducerea automatizată și serviciile moderne de mobilitate nu ar fi posibile fără acestea. Acest lucru va necesita, de asemenea, actualizări mai frecvente și îmbunătățiri în viitor. Cu toate acestea, cerințele stricte privind siguranța pe parcursul întregii durate de viață a vehiculului fac ca actualizările de software wireless și serviciile digitale pentru mașini să fie foarte complexe. Gama largă de serii și modele face ca lucrurile să fie și mai provocatoare. Colaborarea va beneficia de înțelegerea profundă pe care o are Bosch în materie de arhitectură electrică și electronică, unități de control și calculatoare pentru autovehicule, care este necesară pentru actualizările wireless ale vehiculelor. În plus, compania va contribui cu expertiza sa, precum și produsele pe bază de software și instrumentele de dezvoltare pentru industria auto. Acestea includ software-ul de bază și middleware-ul pentru calculatoarele și unitățile de control ale vehiculelor, precum și module software pe bază de cloud, pentru a pune la dispoziție actualizările wireless pentru întreaga flotă de vehicule. „Deținerea unei platforme software cuprinzătoare care să asigure integrarea între vehicule și cloud va reduce complexitatea dezvoltării de software și a integrării sistemelor vehiculelor. Astfel, vom crea condițiile pentru ca actualizările wireless să poată fi efectuate la fel de ușor și confortabil în cadrul vehiculelor, la fel ca în cazul smartphone-urilor ”, spune Heyn. Platforma pre-integrată va reduce foarte mult complexitatea actualizărilor wireless, ceea ce va ajuta la asigurarea actualizării permanente a software-ul unui vehicul, datorită faptului că arhitectura software a vehiculelor și cloud-ul se vor potrivi acum perfect.

 

Servicii software noi pentru dezvoltatori

Bosch și Microsoft intenționează, de asemenea, să îmbogățească gama de instrumente existente pentru dezvoltatori, ceea ce va permite producătorilor și furnizorilor din domeniul auto să își simplifice și să accelereze propria dezvoltare de software, adaptându-se în același timp la provocările unice din industria auto.

Companiile intenționează, de asemenea, să utilizeze platforma de întreprindere GitHub complet integrată și să deschidă părți importante ale noii platforme

software de pe GitHub.com pentru a încuraja refolosirea codului și partajarea celor mai bune practici în întreaga industrie.

 

Persoană de contact pentru jurnalişti:

Miruna Andriesei
Telefon: +40 730 024 478

 

Despre Bosch:

 

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

 

Divizia Soluţii de mobilitate este cel mai mare sector de activitate al Grupului Bosch. Conform cifrelor sale preliminare, vânzările din 2020 s-au ridicat la 42,3 miliarde de euro sau 59 de procente din vânzările totale ale grupului. Astfel, Grupul Bosch a devenit unul dintre cei mai furnizorii de top din industria auto. Divizia Soluții de mobilitate are viziunea unei mobilități mobilității care este sigură, sustenabilă și incitantă și combină expertiza grupului în domeniile personalizării, automatizării, electrificării și conectivității. Pentru clienţii săi, rezultatul este oferirea unor soluţii de mobilitate integrate. Principalele domenii de activitate ale diviziei sunt sistemele de injecţie pentru motoare cu combustie, concepte de propulsie alternative, componente periferice eficiente şi interconectate ale trenului de rulare, sisteme de siguranţă activă şi pasivă, funcţii de asistenţă şi confort, tehnologie pentru infotainment uşor de utilizat şi comunicare între autovehicule şi diverse obstacole, precum şi concepte de service, tehnologii şi servicii pentru domeniul automotive aftermarket. Compania Bosch este sinonim cu inovaţii importante din industria auto, precum gestionarea electronică a motorului, sistemul anti-blocare ESP şi tehnologia diesel common-rail..

 

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Acesta are aproximativ 394.500 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2020). Conform cifrelor preliminare, vânzările companiei au atins cifra de 71,6 miliarde de euro în 2020. Operațiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluții de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește viziunea unei mobilități sustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch îmbunătățește calitatea vieții la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare care generează entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viață”. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele aproximativ 440 de filiale și companii regionale din 60 de țări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie, inginerie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. În cele 126 locaţii din lume, Bosch are aproape 73.000 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.

 

Informații suplimentare sunt disponibile pe paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

 

 

Despre Microsoft:

(Nasdaq „MSFT” @microsoft) asigură transformarea digitală pentru era „intelligent edge” și a cloud-ului inteligent. Misiunea sa să susțină fiecare persoană și fiecare organizație de pe planetă în îndeplinirea mai multor deziderate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here