Bogdan Roman, dus la audieri la Parchetul Tribunalului Timis

0
664
judecatorie-constitutie

judecatorie-constitutieFiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, implicat in scandalul petrecut in urma cu mai mult de o saptamana pe o terasa din oras si soldat cu ranirea a trei persoane, a fost dus, luni dimineata, la Parchetul Tribunalului Timis pentru a fi audiat.

Fiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, a fost dus, in jurul orei 10.00, la Parchetul Tribunalului Timis, acesta urmand sa fie audiat de procurori in cazul scandalului petrecut in urma cu mai mult de o saptamana pe o terasa din oras.

Bogdan Roman a fost prins de anchetatori vineri seara, in jurul orei 20.30, din zona Pietei Unirii din centrul Timisoarei. Purtatorul de cuvant al Politiei Timis, Madalina Mezdrea, declara ca Bogdan Roman a fost capturat in urma unei operatiuni la care au participat lucratori SRI si ofiteri din cadrul DGIPI, sub coordonarea sefului IGPR, Liviu Popa. Dupa ce a fost ridicat din Piata Unirii, Bogdan Roman a fost audiat de catre procurorul de caz, la sediul Politiei Judetene Timis, dupa care a fost dus la Judecatoria Deta, care a confirmat, in noaptea de vineri spre sambata, mandatul de arestare preventiva pentru 30 de zile emis pe numele sau in lipsa.

Dupa confirmarea mandatului, Bogdan Roman a fost dus in arestul Politiei Judetene Timis. El este acuzat acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, vatamare corporala si port fara drept in locuri publice a unei arme albe. Initial, Camelia taranu, avocata lui Bogdan Roman, afirma ca tanarul s-a predat politistilor, inainte de a face acest lucru el sunandu-si aparatorul si spunandu-i sa se prezinte la sediul Politiei. „Bogdan Roman s-a predat. Exista si un proces-verbal in acest sens. Am fost contactata telefonic de el inainte de a se preda. Ca urmare a acestui telefon, m-am prezentat la Politie”, spunea Camelia Taranu. Sambata, insa, purtatorul de cuvant al Politiei Timis, Madalina Mezdrea, afirma ca procesul-verbal de depistare a lui Bogdan Roman a fost intocmit dupa ce acesta se afla in custodia politistilor.

„O copie a procesului-verbal a fost inmanata lui Bogdan Roman, celelalte doua au ramas la dosar”, spunea Mezdrea. Mezdrea preciza ca, din punct de vedere juridic, daca Bogdan Roman s-ar fi predat politistilor acesta ar fi trebuit sa se prezinte la sediul Politiei Timis sau la orice alta sectie de Politie insotit de avocat. Masina lui Bogdan Roman a fost descoperita, marti, in spatele blocului din Timisoara unde locuieste prietena acestuia, fiind ridicata si supusa unei expertize criminalistice. in masina lui Bogdan Roman au fost gasite o bara metalica, o jacheta si mai multe pete de sange, pe scaunul din dreapta soferului. Masina, cu numere de Bucuresti, avea parbrizul spart, ceea ce ar confirma declaratiile lui Calin Roman date in fata magistratilor din Deta, potrivit carora la plecarea spre Timisoara masina in care se afla impreuna cu fratele sau a fost atacata de prietenii si rudele partilor vatamate.

Alaturi de Bogdan Roman, in acest caz sunt cercetati si Calin Roman, celalalt fiu al primarului din Deta, si alte trei persoane. De altfel, luni seara, Judecatoria Deta a decis arestarea pentru 29 de zile a lui Calin Roman si a lui Radu Gherghel, Daniel Vasile Birzan si Valentin Pavel Strimtu, in timp ce pe numele lui Bogdan Roman s-a emis mandat de arestare in lipsa pentru 30 de zile, el fiind suspectat ca a taiat cu sabia trei tineri in urma conflictului din Deta. In urma acestui scandal, ministrul de Interne, Traian Igas, a dispus o ancheta la Deta, seful Politiei Romane, Liviu Popa, mergand in Timis. Acolo, Liviu Popa anunta ca seful Politiei Deta, seful Compartimentului de Ordine Publica si trei lucratori de Politie din Deta sunt cercetati prealabil in urma scandalului in care au fost implicati fiii primarului democrat-liberal din localitate.

Ulterior, ministrul Traian Igas anunta ca seful Politiei Deta, Viorel Golosie, a demisionat din functie, in timp ce Liviu Popa preciza ca va continua totusi cercetarea prealabila a acestuia. Pe de alta parte, miercuri, Viorel Golosie a ajuns la spitalul din Deta dupa ce i s-a facut rau, el fiind cunoscut cu afectiuni, intre care hipertensiune arteriala si boala coronariana. Tot miercuri, seful Politiei Romane a anuntat ca Golosie si-a depus raportul de pensionare.

IGPR a anuntat, vineri, ca evaluarea facuta de specialistii Directiei Control Intern din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) la Politia Deta, legata de scandalul in care au fost implicati fiii primarului, s-a incheiat, urmand ca rezultatele sa fie prezentate la 1 august. Echipa de control a verificat modul de interventie a politistilor la evenimentul produs in noaptea sambata spre duminica, precum si activitatea desfasurata in primul semestru al anului 2011, comparativ cu perioada similara a anului 2010. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here