Cererile lui Anders Breivik in inchisoare: Demisia Guvernului si abdicarea regelui. Ce institutie vrea criminalul din Oslo sa conduca

0
686
inchisoare-gard-ghimpat

inchisoare-gard-ghimpatAutorul dublului atac din 22 iulie din Norvegia, Anders Behring Breivik, a cerut demisia Guvernului si a Statului Major,

dar si abdicarea suveranului si numirea sa la conducerea armatei, pentru a continua sa discute cu anchetatorii, a anuntat televiziunea publica norvegiana NRK.
in afara de demisia premierului Jens Stoltenberg si abdicarea regelui Harald al V-lea, Breivik a mai cerut, la interogatoriul desfasurat vineri, si sa fie numit la conducerea armatei, a precizat NRK.

Cu toate ca revendicarile sale nu au fost indeplinite, Breivik – care a recunoscut ca este autorul atacurilor de la Oslo si Utoeya, soldate cu 77 de morti – a cooperat cu anchetatorii, iar interogatoriul de vineri a durat aproape zece ore.

Coordonatorul anchetei judiciare, procurorul Paal-Fredrik Hjort Kraby, a declarat sambata ca Breivik s-a aratat „foarte dispus” sa raspunda intrebarilor politiei, refuzand sa ofere informatii numai in legatura cu celelalte celule ale organizatiei sale, despre care a vorbit in trecut.

Aflat in detentie provizorie intr-o inchisoare de maxima securitate, Anders Behring Breivik urmeaza sa fie supus unor examinari psihiatrice. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here