Iran: Femeia orbita cu acid dupa ce a refuzat o cerere in casatorie a renuntat la razbunare

0
696
iran

iranTanara iraniana Ameneh Bahrami, orbita si desfigurata cu acid, a renuntat la aplicarea legii talionului si si-a iertat agresorul care ar fi trebuit sa fie si el orbit, duminica, a anuntat site-ul televiziunii de stat.

„Ameneh Bahrami, victima unui atac cu acid, si-a iertat atacatorul, Majid, in ultima clipa si a renuntat la a-si mai exercita dreptul la legea talionului, care ar fi trebuit sa fie aplicata azi”, potrivit site-ului citat.

Un procuror din Teheran, Jafar Dolatabadi, a confirmat pentru agentia de stiri ISNA ca Bahrami a renuntat la cererea de orbire a atacatorului sau, dar a cerut sa fie despagubita conform principiului „pretul sangelui”. In conformitate cu legea talionului, in vigoare in Iran potrivit legii islamice, Majid Mohavedi a fost condamnat in 2008 la orbire prin turnare de acid in ochi, pentru a fi desfigurat asa cum si Ameneh Bahrami a fost orbita dupa ce i-a refuzat cererea in casatorie.

Pedeapsa ar fi trebuit sa fie aplicata in 14 mai, dar autoritatile judiciare au amanat aplicarea in ultimul moment, fara vreo explicatie. Decizia de a executa pedeapsa, care a fost o premiera in Iran potrivit mass-media, a fost denuntata de catre Amnesty International si de multe asociatii pentru apararea drepturilor omului ca o „pedeapsa cruda si inumana echivalenta unui act de tortura”. Bahrami a afirmat ca autoritatile judiciare iraniene ar fi facut presiuni asupra sa pentru a renunta la aplicarea acestei pedepse. Site-urile opozitiei iraniene informau sambata ca pedeapsa urma sa fie aplicata duminica. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here