Boc: Salariul minim ramane 600 lei, pensia sociala minima va fi de 350 lei

0
615
boc

bocPremierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca salariile si pensiile vor fi diminuate de Guvern, fara a scadea sub nivelul salariul minim pe economie de 600 lei, respectiv sub pensia sociala minima garantata de 350 lei, in timp ce venitul minim garantat va fi restrans si destinat doar persoanelor aflate in situatii financiare dificile.

 

„Am decis in Coalitie sa nu fie afectate: salariul minim pe economie, de 600 de lei. Niciun salariu nu va cobori sub 600 de lei. Am decis sa nu fie afectata pensia sociala minima garantata de 350 de lei. Nicio pensie nu va cobori sub nivelul de 350 de lei si aceasta masura va fi asigurata prin buget. Nu va fi afectat venitul minim garantat, dar el va fi restrans si aplicat doar acelor persoane care sunt in nevoi”, a declarat Boc.

De asemenea, liderii Coalitiei au decis ca indemnizatia de crestere a copilului sa fie diminuata cu 15%, reducere care sa fie aplicata temporar, pana la reluarea cresterii economice, a anuntat presedintele UNPR, Marian Sarbu.

Guvernul isi asuma raspunderea pentru doua legi

Guvernul se va reuni in sedinta pentru a demara procedura de angajare a raspunderii asupra celor doua proiecte de legi privind reducerea cheltuielilor si reglementarea pensiilor doar dupa ce documentele vor fi discutate si avizate in Consiliul Economic si Social (CES), a anuntat premierul Emil Boc.

„Noi vom trimite proiectele la CES – vineri este o sedinta a Consiliului, daca am inteles bine – si dupa ce vom primi avizul CES, Guvernul se va intruni in sedinta, isi va declara angajarea raspunderii si va trimite proiectele de lege la Parlament”, a spus Boc.

Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pentru doua proiecte de lege, dintre care unul va contine masuri de reducere a cheltuielilor bugetare, iar al doilea proiect va reglementa recalcularea pensiilor conform principiului contributivitatii si reevaluarea pensiilor de invaliditate.

Proiectele de lege vor fi transmise Parlamentului dupa avizul CES. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here