BCR Banca pentru Locuinte – Rezultate financiare 2014 – creditele au crescut cu 33% iar depozitele cu 27%

0
794

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a inregistrat in cursul anului 2014 o crestere a depozitelor cu 27%, ajungand la peste 2,5 miliarde lei.

in portofoliul BCR Banca pentru Locuinte exista peste 362.000 de contracte pe baza carora clientii au economisit peste 2,5 miliarde lei. Valoarea contractelor incheiate in cursul anului 2014 a fost de 3,3 miliarde lei, cu 37% mai mare decat valoarea contractelor incheiate in cursul anului 2013 (2,4 miliarde lei).

„BCR Banca pentru Locuinte a continuat trendul crescator si in anul 2014, consolidandu-si pozitia de lider de piata in sectorul de banci de economisire-creditare din Romania. Desi contextul economic a ramas unul dificil, clientii BCR Banca pentru Locuinte au continuat sa economiseasca si sa investeasca pentru imbunatatirea locuintelor lor. Astfel, in cursul anului 2014, depozitele atrase de banca au inregistrat cresteri de 27% fata de anul 2013, iar portofoliul bancii a depasit 362.000 contracte de economisire-creditare”, a declarat Carmen Schuster, Presedinte BCR Banca pentru Locuinte.

Portofoliul de credite acordate de BCR Banca pentru Locuinte S.A. a crescut cu 33%, depasind 152 milioane lei la finalul anului 2014, in comparatie cu 114 milioane lei la finalul anului 2013.

BCR Banca pentru Locuinte ofera doar produse de creditare in lei, cu dobanda fixa pe toata perioada contractului, de 4,44% pe an pentru creditele Intermediare si Anticipate, si, respectiv, de 5% pe an pentru creditele Bauspar. Astfel, produsele BCR Banca pentru Locuinte nu sunt afectate de riscurile valutare si de riscurile de crestere a dobanzii.

Clientii sunt atrasi in continuare de stabilitatea sistemului de economisire-creditare, in cadrul caruia caracteristicile produselor sunt fixate si cunoscute inca din momentul semnarii contractului. Astfel, clientul cunoaste de la inceput dobanda fixa oferita de banca in etapa de economisire (2% pe an) si dobanda fixa perceputa pe toata durata etapei de creditare.

Mai mult decat atat, BCR Banca pentru Locuinte nu percepe niciun comision de analiza a creditului si niciun comision la evaluarea imobilului adus in garantie. si in cazul rambursarii anticipate comisionul este ZERO, iar asigurarea de viata este gratuita.

„Portofoliul total de credite acordate de BCR Banca pentru Locuinte a inregistrat o crestere substantiala in ultimul an, de 33%, de la cca. 114 milioane RON la finalul anului 2013, la peste 152 milioane RON la finalul anului 2014. Activitatea de creditare este inca la inceput, portofoliul de contracte al BCR Banca pentru Locuinte fiind inca tanar, astfel incat putem considera ca acest trend crescator se va continua si in urmatoarea perioada, cand multe dintre contractele de economisire-creditare vor ajunge la repartizare si clientii vor putea accesa creditele Bauspar, cu dobanda fixa de 5% pe an pe toata perioada contractului”, a declarat Carmen Schuster, Presedinte BCR Banca pentru Locuinte.

incepand cu anul 2014, BCR Banca pentru Locuinte dezvolta impreuna cu Asociatia Monumentum si Global Heritage Fund un proiect special pentru finantarea accesibila a restaurarii si amenajarilor (reabilitarii) caselor traditionale. Solutia financiara a BCR Banca pentru Locuinte pentru proprietarii acestor case este un credit special in lei, cu dobanda fixa de 5% pe an pe toata perioada creditului.

„Suntem constienti de importanta arhitecturii traditionale pentru imaginea localitatilor din Romania. Aceste cladiri confera peisajului urban si rural o identitate speciala, sunt purtatoare de istorie locala si de memorie culturala a comunitatii respective. Dorim sa sustinem si financiar restaurarea acestui patrimoniu care confera frumusete localitatilor noastre. in colaborare cu Asociatia Monumentum si Global Heritage Fund venim in intampinarea proprietarilor care locuiesc intr-o casa traditionala si doresc sa pastreze specificul acesteia. Oferim credite cu dobanda redusa de 5% pe an si fixa pe toata durata contractului. Este o incurajare pentru proprietarii care se angajeaza in demersul de restaurare a caselor lor traditionale”, a declarat Carmen Schuster, Presedinte BCR Banca pentru Locuinte.

De exemplu, pentru un proiect de restaurare de 9.000 lei, clientul platește lunar intre 60 – 70 lei pe o perioada de circa 14 ani. in plus, daca economiseste in prealabil clientul obtine toate avantajele contractului de economisire – creditare – dobanda si prima de stat, reprezentand 25% din suma economisita (cel mult echivalentul in lei a 250 Euro/an.)

Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte sunt prima garantata de stat acordata in perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandata (5 ani), genereaza pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piata, dobanzile fixe oferite pentru toata durata contractului si, nu in ultimul rand, siguranta depunerilor – garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar. Adiacent, sistemul incurajeaza economisirea, sprijina relansarea creditarii precum si imbunatatirea fondului locativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here