BCR a lansat creditul pentru studii – Academic BCR

0
741
Bucuresti, 28 iunie 2012 – Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat, recent, creditul pentru plata taxelor de studii, in lei sau valuta – Academic BCR/Academic Plus BCR.

Creditele pot fi folosite pentru plata taxelor de studii (postliceale, universitare sau postuniversitare: masterat, doctorat, MBA, ACCA, alte studii postuniversitare pentru domenii aplicate), efectuate in tara sau in strainatate si a  cheltuielilor de cazare si masa pe perioada efectuarii studiilor.

Creditul pentru studii negarantat – Academic BCR – este acordat in lei cu dobanda fixa si poate avea o valoare maxima de 30.000 de lei pentru o perioada de maxim 7 ani, in cazul studiilor postliceale / universitare si 88.000 de lei pentru o perioada de maxim 10 ani,  in cazul studiilor postuniversitare.

Creditul pentru studii garantat cu ipoteca imobiliara – Academic Plus BCR – este acordat in lei si valuta si poate avea o valoare maxima de 25.000 EUR (sau echivalent RON) pentru o perioada de maxim 7 ani, in cazul studiilor postliceale / universitare si 50.000 EUR (sau echivalent RON) pentru o perioada de maxim 15 ani,  in cazul studiilor postuniversitare. Dobanda creditului poate fi fixa pe o perioada initiala de 2 ani, sau variabila pe toata durata creditului.

“BCR ii sprijina pe clientii interesati sa isi continue studiile in tara sau in strainatate printr-o oferta de finantare dedicata, Creditul Academic BCR. Banca acopera prin aceste credite si cheltuielile de cazare si masa pe perioada efectuarii studiilor. Cele mai importante avantaje ale acestui nou tip de credit sunt: lipsa unui avans din partea clientului, o dobanda mai mica decat in cazul creditelor de nevoi personale, posibilitatea acordarii creditului si catre studentii care nu realizeaza venituri prin prezentarea unui coplatitor si nu in ultimul rand clientul poate opta pentru acordarea creditului in transe anuale sau semestriale, ceea ce inseamna ca va plati dobanda doar pentru suma utilizata din credit”, a declarat Roxana Cristea, Sef departament Credite Negarantate, BCR.

Studentii pot obtine finantare pentru orice program de studii dorit, avand acces si la sume mai mari (de pana la 50.000 EUR), prin ipotecarea unui imobil aflat in proprietatea lor/a parintilor/a rudelor. in plus, nu trebuie sa-ti faca griji pentru asigurarea locuintei, BCR oferind gratuit asigurarea acesteia pe toata durata creditului.

Banii sunt virati de banca direct in contul institutiei de invatamant, integral sau in transe anuale / semestriale, pe toata durata studiilor, pe baza de documente justificative.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 17 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.

BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si  643 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 martie 2012, Erste Group detinea active totale in valoare de 216,7 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 915,7 milioane EUR si un raport cost/venituri de 50.8%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here