Basescu: Un nou imprumut in 2011 destinat consumului – solutia distrugerii viitorului Romaniei

0
702
basescu-parlament

basescu-parlamentPresedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la RRA, ca a contracta un nou imprumut in 2011 de la FMI pentru consum ar reprezenta „solutia distrugerii viitorului Romaniei”, el propunand ca, daca se mai imprumuta bani, acestia sa fie cheltuiti doar pentru autostrazi, diguri si cai ferate.

„Solutia distrugerii viitorului Romaniei, asta e solutia daca mai luam o data bani. Eu sunt de acord sa mai luam bani in 2011 daca ii ducem numai in dezvoltare. Adica, propunerea mea publica este sa traim din ce producem, iar ce imprumutam sa cheltuim numai pentru dezvoltare, sa facem diguri, autostrazi. Noi de 12 ani imprumutam bani, adica avem bugete cu deficit si dedicam banii consumului”, a declarat Traian Basescu la Radio Romania.

El a catalogat drept „criminal” gestul guvernarii PNL de a cheltui 3,2 miliarde din Fondul de Dezvoltare, rezultati din vanzarea BCR si a unor societati de distributie a electricitatii.

De asemenea, el s-a declarat impotriva privatizarii societatilor din portofoliul statului, admitand ca ar fi de acord cu vanzarea a maximum 49% din actiunile detinute la companii, statul urmand sa ramana cu 51% din actiuni, iar banii rezultati sa nu fie folositi pentru consum, ci pentru autostrazi, cai ferate sau diguri.

Discutiile dintre FMI si Romania privind un nou acord ar putea incepe in urmatoarele luni, imediat ce Guvernul va da un semnal clar in acest sens, iar in cazul in care se va ajunge la o intelegere aranjamentul va fi unul de tip precautionary sau stand-by,potrivit reprezentantului FMI Jeffrey Franks.

„Toate discutiile legate de tipul de acord pe care ar putea sa-l incheie autoritatile romane cu FMI si durata unui eventual nou acord ar putea avea loc in urmatoarele luni, odata ce Guvernul ne va da un semnal clar ca vrea sa inceapa aceste discutii”, a declarat pentru MEDIAFAX Franks, seful misiunii FMI in Romania.

Pe de alta parte, Franks a declarat ca board-ul FMI este ingrijorat in legatura cu capacitatea autoritatilor romane de continuare de politicilor de reforma, fiind nevoie de tinerea cheltuielilor sub control si de masuri privind cresterea colectarii veniturilor. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here