Bani de studii, pentru chirie si distractii. Ce banci mai dau credite pentru studenti?

0
774
studenti

studentiIn Romania, niciodata oferta bancilor nu a fost foarte bogata in materie de imprumuturi pentru studenti, insa criza a saracit-o si mai tare. Rasfoind printre produsele bancilor, aflam ca exista posibilitatea sa-ti finantezi nevoile personale, chiar daca esti inca la scoala, dar posibilitatile de finantare pentru viitorii absolventi pot fi numarate pe degetele de la o mana.

 

Daca in afara se poarta creditele pentru studenti, la noi nesiguranta zilei de maine si neincrederea institutiilor financiare ca un tanar aflat inca pe bancile facultatii isi va gasi un loc de munca la scurt timp dupa absolvire fac ca ofertele bancilor sa fie doar razlete. Chiar si pe criza, taxele universitatilor romanesti raman mari: in medie, 3.000 de lei pe an la universitatile de stat. Iar numarul locurilor pentru care studentii trebuie sa plateasca este la multe specializari chiar si dublu fata de numarul locurilor bugetate. In aceste conditii, nu e de mirare ca tot mai multi tineri carora le place scoala vor sa plece cu burse in strainatate, in centre unde gasesc locuri gratuite.

Insa facultatea nu inseamna numai taxe platite institutiei de invatamant. Mai e nevoie de un calculator, de bani pentru chirie, poate pentru un curs si, de ce nu, pentru distractie. Mai cu seama, cei care vor sa plece cu o bursa in strainatate stiu ca nu intotdeauna banii primiti sunt de ajuns pentru a se intretine intr-o tara straina.

Cu o oferta generoasa pentru toate aceste nevoi vine BRD. Tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, aflati in ultimii doi ai de studii universitare sau la studii postuniversitare, pot apela la Creditul 10. Valoarea maxima a acestuia este de 12.000 de lei, pe o perioada de pana la 60 de luni si cu perioada de gratie de pana la 12 luni (timp in care trebuie platite dobanda si comisioanele). Acte necesare: cartea de identitate si adeverinta de la facultate. Intocmirea dosarului costa 2% (minim 80 de lei), taxa de administrare este 0,3% pe luna (aplicata la sold), iar dobanda de 7% pe an.

Creditul StudentPlus este destinat celor cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, care vor sa-si continue studiile si au fost admisi intr-un program universitar din tara sau strainatate. Documentele necesare sunt cartea de identitate, diploma de licenta si adeverinta care sa ateste admiterea intr-un program postuniversitar. Suma maxima imprumutata poate ajunge la 40.000 de lei, iar perioada de rambursare la 60 de luni si perioada de gratie de 24 de luni, in care se platesc doar dobanda si comisioanele. Dobanda anuala este de 7%, comisionul de analiza a dosarului 2% (minim 200 de lei), iar cel de gestiune 0,3% (aplicat la sold).

De asemenea, exista optiunea Work and Travel, pentru programul cu acelasi nume. Cei care au intre 18 si 29 de ani, si-au gasit un loc de muna in Statele Unite sau in Europa si au nevoie de resurse financiare suplimentare pentru a putea pleca pot obtine pana la 3.000 de dolari sau 3.500 de euro. Cu ei pot plati taxa de program, taxa de viza, biletul de avion sau pot pastra imprumutul ca bani de buzunar pana la primul salariu. Rambursarea se face in maxim 15 luni, iar perioada de gratie este de pana la 14 luni, in care sunt achitate dobanda si comisioanele. Intocmirea dosarului costa 2% (minim 20 de dolari sau 20 de euro), taxa de administrare 0,3% (aplicata la sold) si dobanda anuala este 8,5%.

Si UniCredit Tiriac Bank mai are o oferta pentru studenti: un credit de nevoi personale pentru MBA, adresat studentilor Maastricht School of Management. Imprumutul se acorda cu o dobanda preferentiala, cu 2,5% mai mica decat cea standard aplicata Creditului pentru Orice fara Ipoteca, iar clientul beneficiaza de un ofiter de aprobare dedicat. Creditul pentru Orice are dobanzi care pornesc de la 13,8% la euro si 17% la lei.

Studentii de la Maastricht School of Management au astfel posibilitatea de a-si acoperi integral costul programului MBA, suma acordata fiind de maximum 20.000 EUR sau echivalentul in lei, pe o perioada de cel mult 10 ani.

In plus, acestia beneficiaza de conditiile avantajoase aplicate si Creditului pentru Orice, respectiv 0% comision de analiza, de administrare si de rambursare anticipata. Produsul este disponibil atat in versiunea cu dobanda fixa, cat si cu dobanda variabila. (Sursa: incont.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here