Basescu: Sper ca Guvernul sa nu mareasca iar TVA, fara sa impoziteze toate veniturile

0
701
basescu-snagov

basescu-snagovPresedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la RRA, ca spera ca, de la 1 ianuarie, Guvernul sa nu majoreze din nou TVA, fara sa fi impozitat toate veniturile, inclusiv pensiile.”Mi-am asumat tot oprobiul anuntului cu reducerea pensiilor.

 Exista si alta varianta: impozitarea pensiilor, cota unica introdusa la pensii. Cred ca suntem intr-un cliseu. Eu nu spun ca pensionarii au venituri suficiente, dar, privind pe statisticile oficiale din 2007, saracia la nivelul pensionarilor este de 15,7%, iar in zona celor tineri este de 37%. Cred ca a venit timpul sa iesim din clisee si din povesti”, a declarat Basescu la Radio Romania.

El a adaugat ca a „facut” pensia minima garantata de 350 lei, in conditiile in care aceasta nu exista inainte de 2008, de care beneficiaza 800.000 de oameni care nu au contribuit niciodata la sistemul de pensii.

„Eu nu spun ca trebuie taiata aceasta pensie, dar nu cred ca exista venit in Romania care nu trebuie impozitat. Sper ca de la 1 ianuarie Guvernul sa nu vina cu o alta masura de genul marim TVA cu cateva procente si sa nu introduca impozit pe orice venit, inclusiv pe pensii”, a spus Traian Basescu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here