Basescu: Salariatii MAI au manifestat incalcand legea, au subminat autoritatea statului roman

0
563
basescu-cotroceni

basescu-cotroceniPresedintele Traian Basescu sustine ca salariatii MAI care au manifestat vineri la Cotroceni au incalcat legea, mentionand ca acestia, prin gestul ilegal facut, au subminat autoritatea statului roman. Seful statului spus ca Politia si Jandarmeria sunt institutii „deosebit de importante” ale statului,

 criticand faptul ca salariatii MAI au protestat vieneri purtand uniforme cu simbolurile statului roman, iar jandarmii au „negociat cu sindicalistii” in loc sa aplice legea.

El amentionat ca pleaca de la premiza ca sunt foarte multi romani care sunt nemultumiti de masurile de austeritate pe care Guvernul a fost nevoit sa le ia pentru ca nu are bani si, din acest punct de vedere, intelege nemultumirea tuturor categoriilor sociale, inclusiv pe cea a politistilor, care si ei fac obiectul reducerii salariilor cu 25 la suta.

„Stim foarte bine ca multi romani au manifestat in Bucuresti, in acesta perioada, dar toti au manifestat respectand legea”, a aratat presedintele Basescu.

Potrivit afimatiilor lui Traian Basescu, cei sase mii de politisti au efectuat un mars ilegal in conditiile in care ei sunt exact aceia care, alaturi de jandarmi, trebuie sa vegheze la respectare legalitatii altor manifeatari publice, inclusiv mitinguri de protest.

„Cred ca vor avea o dificultate sa ceara la manifestatiile urmatoare respectarea legii”, a mentionat Basescu.

El a mentionat in acest context ca „un act ilegal ramane un act ilegal”.
Seful statului a mentionat ca protestatarii au incalcat legea purtand, la un miting ilegal, uniforme cu simbolurile statului roman. El a mentionat ca acestia au subminat autoritatea statului roman.

„Ceea ce domniile lor au facut vineri, cei sase mii de politisti, nu s-a incadrat nicicum in obligatiile pe care ei le au in viata de zi cu zi.  Cu atat mai mult, incalcarea legii s-a facut purtand uniforma statului roman si pe uniforma purtand simbolurile statului roman (…) Cred ca cel mai grav lucru din ilegalitatile comise de politistii care s-au angajat intr-un mars autorizat este ca, pur si simplu, au subminat autoritatea statului roman si institutiile statului roman, fie ca este vorba de Ministerul Administratiei si Internelor, ca institutie, fie ca este vorba despre institutia prezidentiala”, a opinat presedintele.

Basescu a subliniat ca Palatul Cotroceni, ca si Politia si Jandarmeria, este un simbol al statului roman.

Presedintele a spus, in acest context, ca este doar un „vremelnic chirias” la Cotroceni. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here