Vasile Blaga si-a anuntat demisia din functia de ministru

0
674
vasile-blaga

vasile-blagaVasile Blaga si-ar fi anuntat demisia intr-o conferinta de presa.  Alaturi de Blaga, demisioneaza si sefii Jandarmeriei, DGIPI si Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, potrivit Mediafax. „in aceasta dimineata am inaintat premierului demisia mea din functia de  ministru.

 Este o demisie de onoare. MAI se afla intr-un moment important pentru atingrea celui mai important momnent dupa adererea la UE, respectiv in Spatiul Schengen si in acest moment nu trebuie sa pleneze nicio suspiciune asupra lui. in acest moment suntem in grafic cu respectarea obligatiilor pentru Spatiul Schengen, toate restantele au fost la timp recuperate”, a declarat Vasile Blaga cand si-a anuntat demisia.

„Suntem in faza celei de-a sasea misiuni de monitorizare pe frontiere aeriene si in fata ultimei monitorizari, cea mai importanta, pe biroul Sirena.MAi este singura institutie care a reusit sa absoarba in proportie de 100% fondurile europene si nu e vorba de bani putini, ci 600 de milioane de euro. MAI este cea mai serioasa constructie institutionala si am in continuare deplina incredere in toate armele si in structurile componente ale ministrului”, a mai spus Vasile Blaga care a mentionat ca isi mentine punczul de vedere cu privire la mitingul politistilor din 25 septembrie.

La ora 7.15 Vasile Blaga a sosit la minister. in aceasta dimineata a avut loc o sedinta cu sefii de la ISU, inspectoratele de politie si jandarmerie. Toti iau parte la aceasta sedinta care ar putea sa fie ultima sedinta condusa de Blaga, la Ministerul de Interne.

Aceasta demisie vine dupa ce sefului statului l-a insarcinat pe Emil Boc sa rezolve problemele de disciplina ale Ministerului de Interne.

La putin timp dupa ce presedintele a facut aceasta declaratie Vasile Blaga a ajuns la Palatul Victoria. La intalnirea care s-a terminat in jurul orei 23.00 si care a durat aproape 6 ore a participat si prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu dar si ministrul Muncii, Ioan Botis. La finalul discutiilor de la Guvern nu s-au facut declaratii.

Presedintele Basescu si premierul Emil Boc au renuntat la dispozitivele Politiei Romane pentru deplasarile cu coloana oficiala, protestand fata de marsul neautorizat al politistilor la Palatul Cotroceni. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here