Basescu: Nu vrem scoaterea artificiala a 120.000 de angajati de la stat, este o iesire naturala

0
628
Traian-Basescu

Traian-BasescuPresedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca in cazul plecarii celor 120.000 de salariati este vorba despre o „iesire naturala”, nu despre o hotarare administrativa, el mentionad ca mai trebuie facute reduceri la Ministerul de Interne, insa Politia nu este vizata in mod special.

„Sa nu credeti ca salariatii din administratia locala traiesc din altceva decat tot din taxele fiecaruia dintre cetateni. Deci, operatiunea de reducere a cheltuielilor cu personalul vizeaza si administratia locala si administratia centrala, dar a existat un singur moment de soc in mai-iunie anul trecut. Dupa aceea, lucrurile au fost reglementate prin ordonanta de urgenta, prin care la fiecare sapte salariati care pleaca din sectorul de stat, se poate angaja unul. Cea mai mare parte a celor care pleaca se duc in pensie sau isi gasesc locuri mai bine platite in sectorul privat. Acest lucru functioneaza de mai bine de un an, de cand nu s-a bruscat, practic, nicio institutie in afara de Ministerul de Interne, care se pare ca a fost bruscat si prost, ca au fost disponibilizati destui operativi in detrimentul rudelor si pilelor”, a spus Basescu, intr-o interventie telefonica la B1TV.

El a explicat ca nimeni nu vizeaza o bruscare, o scoatere artificiala din sectorul de stat a unui numar de 120.000 de salariati. „Dar daca urmariti evolutia numarului de salariati in fiecare luna, veti vedea ca pe acest principiu, al neinlocuirii celor care pleaca din sistemul de stat la pensie sau isi gasesc alt loc de munca decat in raportul de sapte plecati la unu, practic, se face o reducere in mod natural”, a adauga presedintele.
Traian Basescu a completat ca nu se va face inlocuirea 100% a celor care pleaca. „Deci nu discutam de iesirea unui val de 120.000 de salariati – asta vreau sa intelegeti – printr-o hotarare administrativa, ci o iesire naturala. Unde mai trebuie facute reduceri administrative se pare ca este in zona Ministerului de Interne si, atentie, nu vizeaza nimeni Politia in mod special”, a spus Basescu.

El a adaugat ca nu poti sa platesti continuu din taxele cetatenilor un aparat de stat supradimensionat.

„Aici este ISU cu foarte multi, cu toate rudele lor care nu au fost niciodata la o descarcerare, dar sunt sotii, frati, surori, angajati pe la toate institutiile astea, e Jandarmeria, este aparatul logistic, care e foarte puternic dezvoltat la institutiile astea. Ganditi-va ca fiecare inspectorat judetean are la Politie logistica lui, la Jandarmerie logistica lui, la ISU logistica lui, ori astea sunt lucruri strigatoare la cer. Nu poti sa platesti continuu din taxele cetatenilor un aparat de stat supradimensionat. Despre asta-i vorba. Iar mesajul principal este sa nu se gandeasca nimeni la angajari in sectorul de stat central si local sau in deconcentrate, acum, in an electoral”, a spus presedintele.

El a mai spus ca va discuta in CSAT cu ministru Internelor despre reforma de la acest minister. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here