Sulfina Barbu: Se fac analize pentru a sti cati oameni vor pleca din fiecare sector bugetar in 2012

0
611
concediere

concediereMinistrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, vineri, referitor la cele aproximativ 120.000 de persoane care vor fi disponibilizate in 2012 din sistemul bugetar, ca se fac analize pentru a sti cati oameni vor pleca din fiecare sector. Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, si cel al Educatiei, Daniel Funeriu,

au participat vineri, la Comitetul de monitorizare al proiectelor europene privind dezvoltarea resurselor umane, alaturi de membri ai sindicatelor si reprezentanti ai societatii civile.

Cei doi ministri au stat la discutii aproximativ o ora, ei plecand in jurul orei 10.30 pentru a participa la sedinta de Guvern. Sulfina Barbu a declarat ca din sistemul bugetar vor fi disponibilizate in 2012 aproximativ 120.000 de persoane, care vor fi si din administratie. „Nu au fost facute analize concrete pentru a sti cati oameni vor pleca din fiecare sector, aceste analize fiind in desfasurare. Cei care parasesc sistemul bugetar se pot angaja in privat, pentru ca sunt locuri disponibile”, a spus ministrul Muncii.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Economist Conferences Bucharest Summit, ca procesul de reducere a numarului de salariatilor bugetari va continua, Romania urmand sa-si fixeze acest numar la 1,1 milioane pana la sfarsitul anului 2012. „Acest proces (de reducere a personalului bugetar – n.r.) va continua, Romania urmand sa-si fixeze numarul de salariati la stat in jurul a 1,1 milioane, coborand de la 1,4 milioane pana la sfarsitul anului 2012”, a spus Basescu.

El a aratat ca, de la 1 ianuarie 2010 pana in octombrie 2011, numarul de bugetari s-a redus cu 180.000, cu o medie de 5.000 de bugetari pe luna. Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, la B1TV, ca in cazul plecarii celor 120.000 de salariati este vorba despre o „iesire naturala”, nu despre o hotarare administrativa, el mentionad ca mai trebuie facute reduceri la Ministerul de Interne, insa Politia nu este vizata in mod special.

Traian Basescu a completat ca nu se va face inlocuirea 100% a celor care pleaca. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here