Basescu: Noi primim lectii de la alte state UE, dar de data asta am fost cu un an inaintea lor

0
704
Traian-Basescu

Traian-BasescuPresedintele Traian Basescu le-a spus membrilor delegatiei comunitatii romanesti din Franta ca desi primesc lectii de la alte state UE, romanii au fost „cu un an” inaintea acestora in ceea ce priveste masurile anticriza.

„Noi am facut un obicei din a ne intalni cu romani de pretutindeni, intr-o forma in care sa ne permita un schimb de informatii, in primul rand sa stim ce am putea face pentru comunitatile romanesti de peste mari si tari. Va multumesc inca o data ca ati venit”, a spus presedintele Basescu, la inceputul intalnirii.

seful statului le-a spus reprezentantilor comunitatii romanesti din Franta ca Romania, ca orice alta tara, este prinsa „in vartejetul asta, al dificultatilor economice”.

„Din punctul meu de vedere va pot spune ca raman un optimist incurabil cu privire la sansele Romaniei in UE. Criza asta ne-a dat o sansa extraordinara sa aratam ca putem, ca putem iesi dintr-o situatie dificila. Va pot spune ca masurile luate de noi, oricat de criticate au fost in tara, azi ne fac sa rasuflam usurati in raport cu ce trebuie sa se intample in multe alte tari care pana de curand ne-au dat lectii si continua sa ne dea intr-una. Noi primim lectiile, dar de data asta am fost cu un an inaintea lor”, a spus presedintele.

El a mai afirmat ca in programele impuse de guvernele statelor din UE se regasesc masuri pe care Romania le-a adoptat in 2010 si inceputul lui 2011. „Asta ne da sentimentul ca si romanii au putut gandi corect despre cum sa-si scoata tara din criza”, a mai spus seful statului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here