Locurile cu taxa din universitatile de stat ar putea fi desfiintate

0
654
universitatea-bucuresti-locuri-taxa

universitatea-bucuresti-locuri-taxaCamera Deputatilor a adoptat tacit un proiect de lege initiat de parlamentarii PDL Catalin Croitoru si Petru Filip care prevede eliminarea locurilor cu taxa la universitatile de stat. Actul normativ, care modifica legea 1/2011 a educatiei nationale,

prevede ca in institutiile de invatamant superior de stat invatamantul este gratuit pentru cifra de scolarizare aprobata anual de Guvern.Proiectul mentioneaza ca, in institutiile de invatamant superior particular, invatamantul este cu taxa, cuantumul acesteia fiind stabilit de Consiliul de Administratie sau de Senatul universitar, conform prevederilor Cartei universitare.

Propunerea legislativa mai prevede ca raportul dintre numarul studentilor scolarizati intr-o promotie, la un program de studiu, si cel al cadrelor didactice titulare nu poate fi mai mare de 40 la 1, atat la universitatile de stat, cat si la cele particulare.

Camera Deputatilor a adoptat tacit acest proiect de lege deoarece termenul de 22 iunie stabilit pentru dezbatere si vot final a fost depasit. Senatul este, insa, forul decizional, senatorii urmand sa se pronunte in sesiunea legislativa din toamna asupra acestei propuneri legislative. (Mediafax)

Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here