Basescu despre inghetarea pensiilor si salariilor: Indiferent de rezultatul la CC, bani nu exista

0
845
Traian-Basescu

Traian-BasescuPresedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la RRA, ca, indiferent care va fi rezultatul sesizarii la CC a inghetarii pensiilor si salariilor in anul 2012, „bani nu exista”, aratand ca, „daca ar exista, s-ar plati”
Declaratiile presedintelui la RRA:

Daca apreciez ceva la PDL este ca, desi nu a facut ce trebuia sa faca in legatura cu coruptia din interiorul partidului, i-a exclus pe cei implicati in coruptie din partid. Codul Monicai Macovei trebuia demult adoptat. Acum nu numai ca a fost adoptat, dar a fost si modificat.

Decizia de la referendum, ca numarul parlamentarilor trebuie redus la 300 de persoane, trebuie pusa in aplicare.

Eu as fi dorit o cooperare si cu opozitia. Toata lumea omite ca numai nu i-am rugat pe Ponta si pe Crin Antonescu sa cooperam. Daca Romania s-ar opri chiar si o saptamana din pricina unei crize politice, s-ar opri finantarile imediat. Instabilitatea politica ar fi un dezastru pentru Romania.

Probleme in justitie mai sunt in tergiversarea cazurilor de mare coruptie

Cea de a doua vizita a mea in Siria s-a incheiat cu parafarea unui act de extradare a lui Omar Hayssam. Din informatiile noastre, Omar Hayssam este inca in inchisoare in Siria.

As sintetiza ce se intampla in justitie: in tara lui „Merge si asa” nu mai merge si asa. Cei care stiu ca incalca legea, sa nu mai stea linistiti, pentru ca nu mai au niciun motiv. Procurorii nu mai sunt singuri. Tratam coruptia cu toate institutiile statului.

Olanda este cel mai mare investitor in Romania, are investitii in santiere navale si in mai multe domenii, problema cu ea legata de Schengen este determinata de pozitia unui partid de extrema dreapta din Parlamentul olandez.

Nu vreau sa ajungem cu problema Schengen in Consiliul European. Finlanda accepta propunerea franco-germana, de aderare in doua trepte. Sper sa rezolv problema cu Olanda pana la acel Consiliu.

Fara un sistem energetic performant, nu ai mari sanse in zona euro, asa ca ne-am adaptat acestui lucru.

Romania are un tratat de aderare, avand doua obligatii pentru a fi admisa: prima obligatie, de a inregistra criteriile de aderare la Schengen, pe care le-am indeplinit, si a doua obligatie, de a indeplini criteriile de intrare in zona euro.

Cu Germania avem o relatie liniar ascendenta.

Angela Merkel a transmis public un mesaj privind retragerea fluxului de capital.

Problema principala nu este nivelul datoriei, atat pentru noi, cat si pentru celelalte state europene. Problema este dobanda foarte mare cu care imprumutam bani.

Restituiri nu vom putea face decat cand nu vom mai avea deficit. Ne propunem acest lucru pentru 2013.

Am vrea sa privatizam, dar preturile sunt atat de mici incat trebuie sa te gandesti de doua ori daca sa vinzi actiunile Petrom pe un pret de nimic sau nu.

Nu mai putem trai imprumutand bani pentru consum. Pentru Guvern si pentru mine ar fi foarte usor sa condamnam tara imprumutand bani, dar am mai trait o data experienta asta in 2008 si va trebui sa invatam din ea.

Nu trebuie sa tratam triumfalist conjuctura din agricultura. in ceea ce priveste ajutorul din afara, trebuie sa consideram ca nu exista pentru ca nu vor veni nici Germania, nici Franta sa ne ajute. Fiecare tara are problemele ei.

Trebuie sa ne bazam in primul rand pe noi anul viitor. Un segment foarte important il reprezinta constructiile. Administratiile locale trebuie sa devina responsabile in cresterea produsului intern brut.

Guvernul incearca sa tina situatia sub control.

Guvernul a luat masurile potrivite pe timp de criza, a adoptat politicile corect. Investitiile au creat produs intern brut si locuri de munca. S-a luat decizia buna de a se lucra in constructii si pe timp de iarna.

Este pentru prima data in 2 ani cand Romania inregistreaza o crestere in constructii.

Ca sa poti privi realist in trimestrul 4, nu poti lua in considerare conjunctura. intrebarea este: vom mai avea aceleasi rezultate in industrie, vom mai avea aceleasi rezultate in constructiit

Trebuie sa fim extrem de prudenti pentru ca acest 4,4 putea fi intuit de oricine prin rezultatele agriculturii. 4,4 poate fi tratat ca un rezultat conjunctural, pe fondul unui an agricol foarte bun. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here