Basescu: Bocitoarele vechii economii sa nu se mai planga. Exportam mai mult ca in urma cu 10 ani

0
759
Traian-Basescu

Traian-BasescuPresedintele Traian Basescu a declarat, luni, la o intalnire cu oameni de afaceri, ca „bocitoarele” vechii economii ar trebui sa nu se mai planga, pentru ca Romania exporta in prezent mai mult ca in urma cu zece ani.

„As face o remarca legata de bocitoarele vechii economii – cei care plang «Unde e economia Romaniei de altadata?». Vreau sa spun aici, de fata cu exportatorii: economia romaneasca de altadata exporta de 10 miliarde de dolari pe an”, a spus presedintele.

Traian Basescu a adaugat ca, prin comparatie, anul acesta cifra exporturilor s-a apropiat de circa 60 de miliarde de dolari.”Anul acesta, exportatorii romani exporta circa 45 de miliarde de euro, deci aproape 60 de miliarde de dolari. Deci un prim mesaj catre in afara: Nu mai bociti ca n-aveti ce”, a spus presedintele.

El a adaugat ca in prezent economia romaneasca „nu mai are repartitie data de undeva”, ci se bazeaza exclusiv pe competitivitate.

Presedintele a participat, luni, la Gala Jubiliara ANEIR 2011, eveniment organizat de Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania, in parteneriat cu Banca Nationala a Romaniei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here