Basescu avertizeaza ministrii ca se impune stoparea cresterii datoriei guvernamentale

0
878
guvern-cladire

guvern-cladirePresedintele Basescu i-a avertizat pe ministri, in sedinta de guvern, ca este necesar sa fie aplicata o politica de stopare a cresterii datoriei guvernamentale in Romania, deoarece Europa este inca in criza si se prefigureaza „intrarea in derapaj” a altor state,

 din cauza datoriilor guvernamentale, scrie MEDIAFAX.

El a apreciat ca ultimele evolutii legate de Irlanda – dupa ceea ce a existat in Grecia – si alte potentiale riscuri de stabilitate la adresa monedei europene este de natura sa afecteze si Romania.

„Aceasta confirma afirmatiile de la sfarsitul Summit-ului de luna trecuta, de la sfarsitul Consiliului, ca Europa este inca in criza, si veti vedea ca se prefigureaza intrarea in derapaj si a altor state. Ceea ce trebuie sa fie un semnal de alarma. Suntem in plina criza a datoriilor guvernamentale si aici va trebui sa stabilim politici de stopare a cresterii datoriei guvernamentale in Romania, daca vrem sa putem prefigura optimist viitorul”, a spus Basescu membrilor Cabinetului.

Seful statului participa la sedinta de miercuri a Guvernului.

Pe ordinea de zi figureaza si o analiza privind participarea Romaniei la Summit-ul Consiliului Nord-Atlantic, de la Lisabona, din perioada 19-20 noiembrie 2010. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here