Sprijin pentru Iulia Timosenko din partea Canadei si Germaniei: propun Ucrainei sa trimita medici pentru examinarea detinutei

0
562
inchisoare-gard-ghimpat

inchisoare-gard-ghimpatCanada si Germania au propus autoritatilor ucrainene sa trimita cinci dintre medicii lor pentru a o examina in inchisoare pe opozanta Iulia Timosenko, ce sufera de dureri puternice la nivelul spatelui, a anuntat joi ambasada canadiana.

„Canada si Germania au facut propuneri oficiale in acest sens” opozantei, iar dupa ce au obtinut acordul acesteia, s-au adresat Parchetului General al Ucrainei, a declarat purtatoarea de cuvant a ambasadei canadiene Inna tarkova.

Aprobarea oficiala din partea autoritatilor nu a fost inca primita, dar procurorul general Viktor Psonka „ne-a dat asigurari ca totul va decurge cu bine”, a adaugat ea. Purtatorul de cuvant al parchetului Iuri Boicenko a anuntat, la randul sau, ca medici straini, trei canadieni si doi germani, vor putea „dupa toate aparentele” sa o vada pe Timosenko.

Parchetul este pregatit sa „contribuie la organizarea unui grup de lucru independent”, cu participarea medicilor straini, destinat examinarii si, daca va fi necesar, ingrijirii opozantei, care se afla intr-o colonie penitenciara din Harkiv (est), a subliniat Boicenko.

Un avocat al lui Timosenko, condamnata in octombrie la sapte ani de inchisoare si care a declansat o actiune in apel in decembrie, a declarat joi pentru Interfax ca prevede o actiune in casatie.

incarcerata din august, mai intai la Kiev iar apoi la Harkiv (est), Timosenko a fost condamnata pentru abuz de putere comis in perioada in care a fost premier.

Cazul Timosenko a provocat o criza intre Kiev si Uniunea Europeana (UE), care apreciaza ca aceasta incarcerare este motivata politic. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here