Averea lui Adrian Severin, verificata de ANI

0
1044
money-an

money-anAverea europarlamentarului Adrian Severin – acuzat de practici de lobby contra cost, fiind cercetat de catre Directia Nationala Anticoruptie – este verificata de Agentia Nationala de Integritate, reprezentantii institutiei refuzand sa dea detalii despre stadiul investigatiilor.

„Nu va pot da detalii si nu pot comenta investigatii aflate pe rolul Inspectiei de integritate”, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, secretarul general al ANI, Horia Georgescu.

Oficialul ANI nu a putut preciza daca ancheta privindu-l pe Adrian Severin a fost inceputa dupa aparitia informatiilor legate de presupusul contract de lobby sau inainte de izbucnirea scandalului.

Reporterii de la Sunday Times au inregistrat o discutie cu europarlamentarul PSD Adrian Severin in biroul acestuia de la Strasbourg, material video-audio in care eurodeputatul vorbeste despre demersurile facute pentru introducerea unui amendament la o directiva europeana

Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputati sa plateasca 100.000 de euro in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar putea-o obtine. Cei trei deputati au acceptat.

Adrian Severin, fost vicepremier roman, a trimis un e-mail falsilor lobbyisti, afirmand: „Doar ca sa stiti ca amendamentul pe care il vreti a fost depus la timp”. La scurt timp, el a trimis o factura de 12.000 de euro pentru „servicii de consiliere”.

In urma dezvaluirii facuta de Sunday Times, conservatorul austriac Ernst Strasser si fostul ministru sloven de Externe, Zoran Thaler, au demisionat.

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, luni, la Bucuresti, ca in anul 2010 a castigat ca membru in consiliul de experti ai Unicredit International suma de 30.000 de euro si ca averea sa, insumata, este la nivelul unui apartament de lux in Bucuresti. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here