Fum alb continua sa se ridice la Fukushima. Se fac eforturi pentru reluarea alimentarii cu energie electrica

0
680
nor-cenusa

nor-cenusaFum alb se inalta din nou, marti, deasupra centralei nucleare Fukushima 1, in timp ce muncitorii isi continua eforturile pentru reluarea alimentarii cu energie electrica, un pas esential care ar permite controlarea sistemelor de racire avariate de seism si tsunami, relateaza CNN.

Agentia pentru Siguranta Nucleara din Japonia a declarat ca nu se stie inca de ce s-a acumulat fum alb deasupra reactoarelor 2 si 3. Compania Tokyo Electric Power (TEPCO) a afirmat ca norii de fum se reduc in dimensiuni.

Luni, muncitorii de la centrala au fost evacuati temporar, dupa detectarea de fum in aceeasi zona. Dar agentia a anuntat marti ca muncitorii intentioneaza sa isi continue eforturile de a restabili alimentarea cu energie electrica.”A fost o evolutie cu doi pasi inainte si unul inapoi”, a declarat Michael Friedlander, fost operator la trei centrale nucleare americane, care au fost inchise dupa accidentul de la Fukushima. in ceea ce priveste restabilirea alimentarii cu electricitate, muncitorii sunt „aproape de reusita”, a spus el.

Niveluri inalte de substante radioactive au fost descoperite in apa de mare de langa centrala, a anuntat marti TEPCO, care a adaugat insa ca ele nu reprezinta o amenintare pentru sanatatea umana.

„Nu ar trebui sa existe un impact imediat asupra sanatatii. Daca aceasta situatie continua pentru o perioada lunga de timp, poate exista un anumit impact”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului japonez, Yukio Edano. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here