Avantaje furnizate de programe ERP

0
1351

Cei care doresc sa-si deschida o afacere sau o sa o extinda pe cea pe care o au deja trebuie neaparat sa incerce programe erp. Astfel ei vor putea sa imbine cu succes practicile de management moderne cu tehnologia informatiilor si astfel vor pasi in era modernului si a tehnologiei! Randurile de mai jos contin informatii pretioase despre avantajele de care beneficiaza utilizatorii programelor de tip ERP!

 

Ce sunt programele ERP?

In primul rand, este important de stiut ce sunt exact programele ERP, pentru a intelege avantajele ce decurg din utilizarea lor. Practic este vorba despre aplicatii ce reprezinta o infrastructura software. Ea ofera suport pentru gestiunea si coordonarea a diferite tipuri de structuri, fluxuri, dar si procese, astfel incat sa fie atinse obiectivele unei afaceri.

 

Gestionare integrata a tuturor componentelor unei afaceri

Primul avantaj de care au parte cei ce utilizeaza programe erp este ca prin intermediul lor isi pot gestiona toate componentele afacerii. Practic, toti angajatii folosesc o baza comuna pentru a lucra. De exemplu, in cadrul unei companii ce produce piese pentru avioane, departamentul de vanzari poate folosi programele ERP pentru a submita cereri pentru comenzi, urmand ca personalul care se ocupa de procesarea acestora sa isi ia din sistem toate datele necesare pentru transmiterea la depozit a informatiilor despre ce produse trebuie trimise, unde, cate bucati si pana cand.

 

Lucru online

In secolul vitezei, calculatorul este ustensila principala de care se folosesc toti angajatii unei companii. Un alt avantaj al utilizarii programelor erp este ca ele sunt disponibile online si pot fi folosite simultan de foarte multi angajati din diferite coluturi ale lumii.

 

Automatizare

In timp, cei care cunosc foarte bine programele pot cauta solutii de automatizare. Astfel se pot elimina costurile dedicate anumitor tipuri de joburi, pentru ca banii respectivi sa fie investiti in altceva. De pilda, in loc sa fie 10 angajati care sa proceseze comenzi, poate fi creat un robotel online care sa faca munca tuturor intr-un timp mult mai scurt si totodata fara erori.

 

Cresterea calitatii serviciilor

Automatizarea anumitor procese ar insemna si cresterea calitatii serviciilor oferite clientilor. Daca angajatii ar putea avea un volum de munca mai mare in anumite momente, nemaiapucand sa se ocupe de toate comenzile, robotelul online din program poate face acelasi lucru constant, fara sa fie distras de nimic, de exemplu. Astfel, toate comenzile sunt procesate la timp, iar clientii sunt mereu multumiti ca isi primesc produsele cat mai repede!

 

Imbunatatirea cash-flow-ului

Cu cat clientii isi primesc mai repede produsele, cu atat isi fac platile mai repede. Astfel, veniturile din vanzarile pot creste semnificativ intr-o perioada scurta de timp datorita utilizarii programelor erp.

 

O continua dezvoltare

Foarte important de stiut este faptul ca programele erp se afla intr-o continua dezvoltare. Ele sunt foarte bine intretinute din punct de vedere software si pot achizitionate in diferite modele. Secretul este ca fiecare companie sa cumpere tipul de program care sa se plieze pe tipul de activitate din propria firma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here