Atacuri aeriene ale Israelului in Fasia Gaza soldate cu cel putin 12 morti si 20 de raniti

0
680
atac-aerian

atac-aerianCel putin 12 persoane au fost ucise si alte 20 au fost ranite in urma unor raiduri aeriene intensive israeliene in Fasia Gaza, incepute de vineri, conform declaratiilor de sambata dimineata a autoritatilor palestiniene locale.

Cel putin patru israelieni raniti din cauza tirurilor de proiectile provenite din Gaza in sectorul Eshkol (sudul Israelului), conform serviciilor de salvare israeliene.

Armata israeliana a sustinut ca 40 de rachete si obuze de „toate tipurile” au lovit teritoriul Israelului, provenind din enclava palestiniana, acest tip de atac intensificandu-se in ultima luna. Aceasta escaladare a violentei – cea mai sangeroasa incepand cu sfarsitul lunii octombrie 2011 – a urmat „eliminarii vizate” a secretarului general al gruparii radicale Comitetul de Rezistenta Popular (RPC), Zuhair al-Qaissi, si a unui alt membru al gruparii, Mahmoud Hanani, ucis vineri de un raid israelian care a vizat masina in care se aflau, la vest de orasul Gaza.

Un al doilea raid, in estul orasului Gaza, a ucis trei luptatori membri ai Brigazii Al-Qods, aripa militara a altei miscarii radicale, Jihadul Islamic. Alti sapte membri ai Brigazii Al-Qods, inclusiv doi comandanti locali, au fost ucisi ulterior, tot vineri, in timpul unor atacuri aeriene, conform Jihadului Islamic.

Cel putin 20 de persoane din Gaza, inclusiv un jurnalist palestinian al Ma’an, au fost ranite in timpul raidurilor aeriene fara care s-au succedat fara intrerupere in timpul noptii de vineri spre sambata – mai mult de cincisprezece in total 0000 GMT, conform cu serviciile de urgenta din Gaza.

CRP, Brigada Martirilor Al-Aqsa, un grup legat de miscarea Fatah a presedintelui Mahmoud Abbas si Brigada Al-Quds au revendicat 44 de tiruri de obuze si rachete lansate vineri impotriva Israelului. Aripa militara a CRP, Brigada Al-Nasser Salaheddin, au amenintat Israelul cu „raspunsuri coplesitoare” pentru moartea liderului lor. Armata israeliana a confirmat ca au vizat „un membru important, Zuhair al-Qaïssi, si pe unul dintre consilierii sai, Mahmoud Hanani”. „Grupul (CRP) este responsabil de pregatirea unui atac terorist care urma sa aiba loc la Sinai, in zilele urmatoare”, conform armatei israeliene. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here