Apartamente de vânzare în Pitești – Merită să cumperi prin rate la dezvoltator?

0
1985

Apartamente de vânzare în Pitești și în țară, vechi sau noi, apar mereu. Iar oferta pentru locuințele noi devine și mai tentantă atunci când apare mențiunea „rate la dezvoltator”. Dar merită oare?

 

Dacă ești în căutare de apartamente de vânzare în Pitești și nu numai, sigur te-ai gândit și la varianta de achiziție prin rate la dezvoltator. Totuși, deși tentantă, această variantă are avantajele și dezavantajele ei. Marele plus al ofertelor de vânzare de apartamente de vânzare în Pitești și în țară prin rate direct la dezvoltator constă în faptul că elimină relația cu băncile. Și le oferă astfel posibilitatea doritorilor neacceptați de bănci să achiziționeze locuințe. Pe de altă parte, există riscuri mari.

 

La ce să fii atent dacă vrei apartamente de vânzare în Pitești

 

Primul lucru la care ar trebui să fii foarte atent când vrei să cumperi apartamente de vânzare în Pitești și nu numai prin rate direct la dezvoltator este contractul. De altfel, orice document pe care îl semnezi ar trebui să te facă să deschizi bine ochii înainte. Altminteri, îți asumi consecințele nefaste ale propriei ignoranțe. Având în vedere că, de obicei, dezvoltatorii solicită un avans mult mai mare decât al băncilor, nu oricine poate deveni client. Și ratele sunt mai mari, iar perioadele de plată sunt mai mici decât cele oferite de bănci. Totuși, astfel, devii mai repede proprietar și poți achiziționa apartamente de vânzare în Pitești și în restul țării la prețuri mai mici. Foarte important este să verifici în detaliu, înainte, starea actelor și a construcției în sine. Căci nu de puține ori au fost nereguli care au lăsat plătitorii de rate la dezvoltator păgubiți și fără posibilitatea de a mai recupera pierderile.

 

Există și avantaje

Pentru cei care nu sunt eligibili să contracteze credite bancare, sistemul de rate la dezvoltator este o oportunitate. Ratele flexibile, deși foarte mari uneori, și posibilitatea ajustării lor pe parcurs sunt atuuri. Un alt avantaj major este posibilitatea negocierii între cumpărător și dezvoltator. Astfel, îți poți stabili valoarea ratelor, mărimea avansului și durata de plată până la achitare. Se elimină astfel multă birocrație și mult timp irosit. Un plus important este și lisa dobânzilor. Știm cu toții că un credit bancar pentru achiția de apartamente de vânzare și nu numai presupune dobânzi destul de mari. Mai mult decât atât, se adaugă comisioane și costuri de asigurare. Ei bine, în cazul ratelor la dezvoltator, nu beneficiezi de nicio asgurare. Deși prețul locuinței scade, îți asumi riscul pe termen lung. Pe de altă parte, prin sistemul de rate la dezvoltator te poți muta la casa ta imediat, în vreme ce un credit bancar îțoi permite asta abia după luni bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here