Campionii aplicărilor: candidații fără experiență și cei din categoria entry level aplică de două ori mai mult decât anul trecut

0
1341

 

București, 25 martie 2021: Tinerii fără experiență în muncă și cei din categoria entry level (0-2 ani de experiență) sunt segmentele profesionale care înregistrează cele mai mari creșteri ale numărului mediu de aplicări în comparație cu anul trecut. În ultima lună, numărul de aplicări s-a dublat față de aceeași perioadă a lui 2020. Candidații fără experiență au avut în luna februarie aproape 225.000 de aplicări, în timp ce în urmă cu un an numărul depășea cu puțin pragul de 100.000.

 

În cifre absolute, cele mai multe aplicări au venit din partea celor care intră în categoria entry level, adică au o experiență profesională cuprinsă între 0 și 2 ani. ”Procentual, numărul mediu de aplicări a crescut cu 50% față de anul trecut. În cifre clare, însă, avem aproximativ 500.000 de aplicări care vin, lunar, din această zonă de candidați. Ei au fost revelația anului 2020 și se pare că rămân și revelația anului 2021. Anul trecut, ei însumau circa 300.000 de aplicări, lunar”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

 

Candidații cu ceva mai multă experiență în piață, respectiv 2-5 ani, adică aceia care fac parte din segmentul mid-level au avut o creștere cu 29% a numărului mediu de aplicări față de luna februarie a anului trecut. În total, au fost 422.000 de aplicări. Tot cu aproape o treime a crescut și rata aplicărilor pentru specialiști (23%), în timp ce managerii, deși aplică mai mult decât anul trecut, par să fie, totuși, cei care cântăresc cel mai mult decizia de a-și schimba jobul. ”Pentru un manager schimbarea jobului presupune existența unui întreg set de condiții, de la amploarea responsabilităților, a proiectelor, până la oportunități de creștere ulterioară, salariu, echipă sau reputația companiei. De aceea, la acest nivel, mișcările se fac mai greu și vedem mai multă stabilitate. În plus, un manager care schimbă foarte des joburile poate ridica și anumite semne de întrebare pentru un viitor angajator”, explică Bogdan Badea. Cu toate acestea, lunar, pe eJobs.ro sunt înregistrate peste 140.000 de aplicări ale partea managerilor și executivilor. În 2020, media aplicărilor lunare pemtru aceeași categorie era de 125.000.

 

Dacă tinerii fără experiență sau cu un nivel de experiență de cel mult doi ani aplică preponderent în domenii precum retail, servicii, call center / BPO sau marketing / publicitate, PR, aplicările specialiștilor, ale celor din zona mid-level sau ale managerilor vizează mai degrabă domenii pentru IT, banking, telecom sau farma.

 

În acest moment, peste 23.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

 

***

Despre eJobs

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România și liderul pieței locale de profil. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția. eJobs.ro le oferă clienților săi cea mai relevantă bază de candidați, pe care o pune la dispoziție prin metode eficiente, utilizând canale de media personale și cunoștințe avansate de Performance Marketing și campanii de Employer Branding, precum și tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cele 4,6 milioane de CV-uri și cele peste 1,3 milioane de aplicări lunare constituie cea mai mare bază de candidați activi din România. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc în fiecare lună serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

 

 

Persoană de contact:

Ana Călugăru

PR Manager, eJobs România

T: 0729 699 437

M: [email protected]

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here