IMMOFINANZ achiziționează de la Erste Group o proprietate cheie din centrul Capitalei și are în plan transformarea acesteia într-o clădire sustenabilă, emblematică, sub conceptul myhive

0
1353
  • Achiziția Bucharest Financial Plaza, din centrul Bucureștiului, pentru o valoare de 36 milioane de euro, consolidează poziția IMMOFINANZ pe piața locală
  • Proprietatea va fi modernizată și transformată într-o clădire verde myhive, standard premium, cu cel puțin o certificare sustenabilă Gold
  • Reproiectarea modernă a unui spațiu public și plantarea unei terase urbane va crea valoare imediată pentru oraș și locuitori

 

IMMOFINANZ a cumpărat clădirea de birouri Bucharest Financial Plaza, amplasată într-o zonă premium, foarte aproape de centrul istoric al Bucureștiului. Proprietatea a fost vândută de Banca Comercială Română (BCR), cel mai mare grup de servicii financiare din România și subsidiară Erste Group Bank din Austria. Clădirea, cu o suprafață totală închiriabilă de circa 27.700 mp (după conversie), a fost sediul central BCR, până anul trecut. Valoarea tranzacției, încheiată astăzi, este de aproximativ 36 de milioane de euro.

 

„Acordul este un pas important pentru IMMOFINANZ în ceea ce privește consolidarea portofoliului de clădiri premium de birouri  și a brandului inovator myhive în București. Economia României își va reveni rapid din declinul provocat de pandemie în 2020, urmând o perioadă de dezvoltare în următorii ani”, a declarat Dietmar Reindl, COO IMMOFINANZ, subliniind potențialul pieței. „Planul de renovare și transformare a clădirii de birouri într-o proprietate modernă, de calitate superioară, sustenabilă, adaptată conceptului premium myhive, caracterizat prin flexibilitate, va suplimenta spațiul public prin crearea unei terase verzi, care va deveni un punct de atracție pentru oraș și rezidenți”. Lucrările de renovare vor începe imediat după obținerea autorizațiilor, respectiv în a doua jumătate a anului 2022, finalizarea acestora urmând a avea loc în 2024.

 

„Bucharest Financial Plaza joacă un rol important în dezvoltările urbane recente. Clădirea are o amplasare unică, în inima Bucureștiului și oferă acces la o mulțime de magazine, restaurante și activități de recreere. Ne bucurăm că am găsit în IMMOFINANZ un partener cu o experiență atât de vastă pe piața din România și capacitatea de a continua dezvoltarea acestei clădiri emblematice”, a declarat Michael Werner, Real Estate Management Executive Director BCR.

 

Cu o înălțime de  aproape 70 de metri, Bucharest Financial Plaza nu este doar cea mai înaltă clădire de birouri din centrul orașului, ci și un simbol arhitectural. Amplasată pe Calea Victoriei,  în  centrul istoric al orașului, clădirea oferă acces excelent la mijloace de transport public și privat, inclusiv trei stații de metrou aflate în imediata apropiere. Din anul 2000, Bucharest Financial Plaza este parte a unei zone bine cunoscute de cumpărături.

 

IMMOFINANZ este un investitor pe piața din România de peste 17 ani. La 30 septembrie 2020, proprietățile din România aveau o valoare contabilă de 757,3 milioane EUR, reprezentând 15,3% din portofoliul total al companiei. Portofoliul de investiții active include 13 proprietăți, o suprafață închiriabilă de circa 334.000 mp, cu o rată de ocupare de 93.6%. Cele mai importante proprietăți includ două clădiri de birouri din București, myhive S-Park și myhive Metroffice și cele două centre comerciale VIVO! Cluj și VIVO! Constanța.

 

Despre IMMOFINANZ

IMMOFINANZ este un grup imobiliar comercial care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în șapte piețe principale din Europa: Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria și România. Principala activitate a IMMOFINANZ include administrarea și dezvoltarea de proprietăți, iar mărcile STOP.SHOP (pe segmentul de retail), VIVO! (retail) și myhive (pe segmentul office) sunt elemente centrale, puternice, transmițând ideea de calitate la nivelul clădirilor și serviciilor. Valoarea portofoliului imobiliar, de peste 210 proprietăți, este de aproximativ 4.9 miliarde de euro. IMMOFINANZ este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia. Pentru mai multe informații accesați: http://www.immofinanz.com.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here