Angajatele Daimer se indreapta catre desert pentru a conduce van-urile Mercedes-Benz Vito si Sprinter in cadrul Raliului Aicha des Gazelles 2011

0
543

Angajatele Daimler participa la raliul din desert Aicha des Gazelles
Volker Mornhinweg, aflat la conducerea Mercedes-Benz Vans declara: „Anul acesta, Daimler ofera din nou angajatelor sale oportunitatea de a- si transforma visurile de a participa la un raliu in realitate.”

Robustele autovehicule comerciale usoare Mercedes-Benz Vito si Sprinter vor participa la raliu in urma unor minore modificari
Stuttgart – Daimler si-a trimis angajatele Marie Le Neillon-Quesseveur, Christina Ines Ackermann, Andrea Spielvogel si Anneke Voss in desert, intr-o misiune oficiala: cea de a reprezenta Mercedes-Benz in raliul Aicha des Gazelles.
Volker Mornhinweg, Mercedes-Benz Vans Manager, si-a luat ramas bun de la cele patru angajate saptamana trecuta, in Stuttgart. Mornhinweg s-a adresat acestora: „Acest raliu in desert va constitui o mare provocare pentru voi. in acelasi timp, va fi o aventura incitanta, desigur. Va doresc mult noroc, succes si distractie placuta. si aveti grija sa va intoarceti cu bine!”
Angajatele participa la raliu
Angajatele Daimler au participat déja cu success la raliul in desert anul trecut, conducand un Viano si obtinand locul al doilea in categoria lor. „Din moment ce atat de multe angajate au dorit sa ia parte la acest eveniment si deoarece diversitatea joaca un rol atat de important in cadrul Daimler, anul acesta am decis sa permitem din nou angajatelor noastre sa isi realizeze visul de a participa la raliu”, a declarat Mornhinweg.
Autovehiculele
in raliul din acest an, Daimler va utiliza trei autovehicule comerciale usoare Mercedes-Benz: doua Vito si un Sprinter. Noul Vito a fost modificat pentru participarea la raliu, pentru care a fost echipata cu o caroserie intarita cu lonjeron, cu un kilometraj electronic Terratrip, scaune adaptate special pentru competitii, extinctoare, protectie pentru sasiu, anvelope speciale pentru desert si alte dotari. Cu toate acestea, propulsia, franele si sistemele electronice ale autovehiculului fac parte din dotarile standard.
Cu exceptia ampatamentului scurtat, cel de-al treilea autovehicul participant la raliu, un Mercedes-Benz Sprinter, este de asemenea un autovehicul de serie, ce a suferit modificari minore cu ocazia raliului. Printre schimbari se numara anvelopele speciale pentru nisip, caroseria intarita cu lonjeron, scaunele adaptate pentru competitii si  protectia  pentru sasiu.
„Raliul Aicha des Gazelles”
„Raliul Aicha des Gazelles” are loc in Maroc, intre 22 si 31 martie. Doar femeilor le este permis sa participe. Cursa acopera 2.500 kilometri si include sapte etape. Femei din 30 de tari, majoritatea de pe continentul african, iau parte la eveniment. Castigatoarea este determinata nu ca facand parte din echipa cea mai rapida, titlul fiind acordat echipei care gaseste cea mai scurta ruta intre checkpoint-uri in intervalul de timp alocat, si asta fara a utiliza sisteme GPS, binocluri sau telefoane mobile.
Participantele nu sunt animate de acordarea recompensei sau a vreunui premiu in bani, intrucat veniturile derivate din raliu sunt utilizate pentru finantarea echipelor de medici care ingrijesc nomazii si locuitorii satelor izolate si asezarilor din sudul Marocului. Un convoi medical, ce include o clinica mobila, va parcurge regiunea pentru a efectua operatii ce vor salva vieti omenesti in timpul raliului.

Fotografia Nr. 11298 il infatiseaza pe Volker Mornhinweg alaturi de participantele la raliu.
Pentru mai multe informatii accesati www.media.mercedes-benz.ro sau www.mercedes-benz.ro

Contact:
Gabriel Craciun
gabriel.craciun@daimler.com
+40 21 2004 523

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here