Analistii: Pariati pe dolar

0
590
dolar

dolarEuro se va deprecia in urmatoarele sase luni sub minimul ultimilor patru ani atins in iunie fata de dolar, iar anul viitor se va mentine la un nivel scazut, considera mai multi analisti citati de Reuters.

Moneda unica europeana va cobori in decurs de o luna la 1,24 dolari pe unitate si va ajunge la 1,2 dolari pe unitate in trei luni.
 
In sase luni, cotatia euro va atinge 1,18 dolari pe unitate, urmand sa se mentina la acest nivel si la jumatatea anului 2011, potrivit celor aproximativ 60 de analisti intervievati.
 
Totusi, numai 10% dintre participantii la sondajul Reuters se asteapta ca euro sa ajunga la paritate cu dolarul pana la sfarsitul acestui an, comparativ cu 20% in iunie.
 
BNP Paribas anticipeaza ca in decurs de un an valoarea euro va ajunge sub cea a dolarului, aceasta fiind prima astfel de estimare emisa in peste sase ani.
 
Moneda europeana a fost afectata de temerile legate de riscurile implicate de nivelul ridicat al datoriilor Greciei si altor state din zona euro, dar a recuperat o parte din pierderi, dupa minimul din ultimii patru ani atins in iunie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here