ANAF ramburseaza in ianuarie TVA de 1,36 miliarde de lei, cea mai mare suma restituita intr-o luna

0
662
monezi-bani

monezi-baniANAF a restituit luni TVA in valoare de 557 milioane de lei, urmand ca pana la finele lunii ianuarie contribuabilii care au depus deconturi cu optiune de rambursare sa mai primeasca o suma similara, restul de bani fiind acordati prin compensari.

Din totalul deconturilor de TVA, 1,21 miliarde de lei au reprezentat deconturi cu compensare si restituire, din care cea mai mare parte, de 1,11 miliarde de lei, au fost sume restituite.

Deconturi cu compensare integrala au fost in valoare de 126,9 milioane de lei, in timp ce deconturile cu compensare partiala s-au ridicat la 21,8 milioane de lei. O suma de 289,2 milioane de lei se va restitui in perioada urmatoare.

Astfel, valoarea totala a rambursarilor de TVA se ridica la 1,36 miliarde de lei si este cea mai mare suma restituita intr-o luna pana in prezent.

In cazul compensarilor totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar in cazul sumelor de restituit, care totalizeaza 1,113 miliarde de lei, se face plata efectiva.

„In luna ianuarie rambursam peste 1,3 miliarde lei, cea mai mare suma restituita intr-o luna pana in prezent, urmand ca pe parcursul acestui an sa continuam in acelasi ritm. Din analiza dosarelor a reiesit ca de rambursare vor beneficia multi contribuabili care au depus deconturi pentru sume cuprinse intre 5.000 si 10.000 lei, sume care sunt restituite cu control ulterior”, a declarat intr-un comunicat presedintele ANAF, Sorin Blejnar. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here