Discursul lui Barack Obama asupra Starii Natiunii. Vezi ce spune presedintele american

0
676
casa-alba

casa-albaPresedintele american, Barack Obama, a sustinut marti seara, in fata Congresului, discursul sau asupra Starii Natiunii, din care AFP a selectat principalele declaratii, transmite MEDIAFAX.

APEL LA UNITATE
„Americanii au hotarat ca responsabilitatea guvernarii sa fie impartita intre partide”
„Noi legi vor fi adoptate doar cu sustinerea democratilor si republicanilor. Vom avansa impreuna sau deloc”
*

„Miza actuala (…) este de a afla daca noi locuri de munca si noi industrii prind radacini in tara noastra sau altundeva”

ECONOMIE

*

„Lumea s-a schimbat, iar pentru multi schimbarea a fost dureroasa”
*

„Regulile s-au schimbat. intr-o (singura) generatie, revolutiile tehnice au transformat felul in care traim, muncim si facem comert”

FISCALITATE

* „in aceasta seara le cer democratilor si republicanilor sa simplifice sistemul. Suprimati nisele fiscale. Uniformizati regulile si utilizati economiile pentru a scadea nivelul impozitului asupra intreprinderilor, pentru prima data in ultimii 25 de ani, fara a mari deficitul”

GRUPURI PETROLIERE

*

„Cer Congresului sa elimine miliardele de dolari-cadouri pe care le facem grupurilor petroliere”
*

„Nu stiu daca ati remarcat, dar ei se descurca perfect cu totii. Atunci, mai degraba decat sa subventionam energia trecutului, sa investim in cea de maine”

TUNISIA

*

„Vointa poporului s-a dovedit mai puternica decat constrangerile unui dictator”
*

„Iar aceasta seara, sa fie clar: Statele Unite ale Americii sunt solidare cu tunisienii si sustin aspiratiile democratice ale tuturor popoarelor”

AFGANISTAN

*

„Gratie militarilor si civililor nostri, care se dovedesc, cu totii, eroici, tot mai putini afgani sunt sub puterea insurgentilor. Vor veni confruntari dure, iar Guvernul afgan va fi nevoit sa puna in aplicare o mai buna guvernanta”
*

„Anul acesta vom colabora cu 50 de tari pentru a demara o tranzitie catre fortele afgane”

AL-QAIDA iN PAKISTAN

*

„Liderii si militantii lor ies din campul de lupta. Sanctuarele lor se reduc. De la frontiera afgana, am adresat un mesaj catre Peninsula Araba si catre toate colturile lumii: nu vom ceda, nu vom ezita si vom invinge”

IRAN

* „Din cauza unui efort diplomatic, cu scopul de a ne asigura ca Iranul isi respecta obligatiile, Guvernul iranian trebuie, acum, sa infrunte sanctiunile cele mai dure si mai constrangatoare impuse vreodata”

TURNEU OFICIAL

* „in martie voi merge in Brazilia, Chile si Salvador, pentru a lega noi aliante pentru progres, pe continentul american”

IMIGRAtIE

*

„Cred cu adevarat ca trebuie sa infruntam, o data pentru totdeauna, tema imigratiei ilegale”
*

„Sunt pregatit sa cooperez cu republicanii si democratii pentru a proteja frontierele noastre, a impune respectarea legilor noastre si a ne ocupa de muncitorii fara forme legale care traiesc, in prezent, in umbra” (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here