Alexandru Tocilescu a murit. Regizorul a luat o supradoza de medicamente

0
921
film-vechi

film-vechiRegizorul Alexandru Tocilescu a murit la varsta de 65 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente, marti, la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Capitala, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale. Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX ca regizorul,

care suferea de mai multe boli grave, a luat o supradoza din tratamentul prescris pentru tulburarile cardiace cu care fusese diagnosticat.

Regizorul a fost transportat la spital si, timp de mai multe ore, medicii au incercat resuscitarea lui. Din pacate, tratamentul trebuia luat foarte riguros, doza ingerata putand fi fatala. In afara de o maladie cardiaca, regizorul suferea, printre altele, si de o insuficienta renala, pentru care facea dializa de mai multa vreme.

BIOGRAFIE: Alexandru Tocilescu, nascut pe 27 iulie 1946, este unul dintre cei mai apreciati regizori de teatru romani. A montat cu succes piese ca „O zi din viata lui Nicolae Ceausescu”, „Elizaveta Bam”, „Comedie rosie” (in cadrul programului Teatrului National Bucuresti „Procesul comunismului prin teatru”), „Casa Zoicai”, „Eduard al III-lea”, „Sfarsit de partida”, „Comedie rosie” etc.

Printre filmele regizate de Alexandru Tocilescu se numara „Bani de dus, bani de-ntors” (2005), „Ultima halta in Paradis” (2002) si „Tristetea vanzatorului de sticle goale” (1981).

In 1999, Alexandru Tocilescu a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol – „O scrisoare pierduta” de I. L. Caragiale, montat la Teatrul National Bucuresti, iar in 2002 i-a fost decernat premiul UNITER pentru intreaga activitate. Totodata, in 2006, Tocilescu a primit premiul pentru cea mai buna regie, cu piesa „O zi din viata lui Nicolae Ceausescu”, in cadrul Festivalului Comediei Romanesti – festCO.

In luna iulie a acestui an, regizorul Alexandru Tocilescu a primit o stea pe Aleea Celebritatilor – Walk of Fame, un proiect cultural dedicat „valorilor artistice ale teatrului si filmului romanesc”, situat in Piata Timpului din Capitala. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here