CRIMINALUL DIN NORVEGIA SCAPA DE INCHISOARE! Anders Breivik nu poate fi responsabil penal in cazul atacurilor

0
672
anders-arest-politie

anders-arest-politieAutorul atacurilor comise in iulie la Oslo suferea de o psihoza in momentul comiterii faptelor si este considerat iresponsabil din punct de vedere penal, astfel ca nu va fi judecat, anunta Parchetul norvegian. Potrivit psihiatrilor, Anders Behring Breivik suferea de „schizofrenie paranoica”

si, in acest context, nu poate fi judecat, urmand sa fie internat intr-o clinica pentru persoane cu probleme psihice.

Anders Behring Breivik este autorul atacurilor comise pe 22 iulie in Norvegia, soldate cu 77 de morti.”Expertii au descris o persoana care traieste intr-un univers iluzoriu in care toate gandurile si gesturile sunt iluzii”, a explicat procurorul Svein Holden. Potrivit procurorului, Breivik are iluzia unei persoane care are puterea de a decide „cine traieste si cine moare”, considerandu-se „cavalerul cel mai puternic dupa al II-lea Razboi Mondial” si declarand ca a comis executiile „din dragoste pentru poporul norvegian”. „Daca decizia finala va fi ca Behring Breivik era iresponsabil, vom cere tribunalului sa fie supus unui tratament obligatoriu”, a precizat un alt procuror, Inga Bejer Engh.

Acest lucru inseamna internarea lui Berhing Breivik intr-o clinica de psihiatrie pentru administrarea unui tratament „pe viata”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here