Afla care sunt beneficiile ce rezulta dupa echilibrare roti

0
1423

Masina trebuie sa ofere siguranta maxima intregii familii indiferent de sezon. Astfel, inainte ca ninsoarea, gheata si frigul sa se instaleze este bine ca masina sa fie bagata in service si sa i se faca o revizie completa. De asemenea, dupa montarea anvelopelor de iarna este obligatorie si o echilibrare roti, iar specialistii recomanda aceasta activitate ca precautie si siguranta in trafic ori de cate ori schimbi cauciucurile, de regula de 2 ori pe an.

Cand trebuie sa apelez la echilibrare roti?

Daca te afli in una din situatiile de mai jos, masina ta are nevoie in mod obligatoriu de echilibrare roti:

–        Simti vibratii in volan in momentul condusului. De regula acestea apar in momentul in care masina atinge viteze de peste 80-90 km/h, insa se amplifica pe masura ce creste viteza. Daca vibratiile apar la viteze mari, reechilibrarea se face pe fata, daca, in schimb, vibratiile apar la nivelul soferului si al scaunului acestuia, atunci echilibrarea se face pentru rotile din spate;

–        Ai schimbat anvelopele, deci de 2 ori pe an, primavara si toamna trebuie sa-ti reechilibrezi rotile;

–        Ai facut pana de cauciuc si ai recurs la repararea acestuia;

–        S-a depistat o uzura anormala a anvelopelor;

–        A trecut un an de la ultima echilibrare a rotilor;

–        Chiar si dupa echilibrare roti se mai simte o mica vibratie a volanului. Inseamna ca este nevoie de optimizarea intregului ansamblu anvelopa-janta.

In oricare dintre aceste situatii este obligatoriu sa-ti echilibrezi rotile pentru ca se afla in joc siguranta ta in trafic, si nu numai. Insa este de recomandat sa apelezi la un service specializat cel putin o data pe an.

Ce se poate intampla atunci cand rotile sunt neechilibrate? Anvelopele, dar si elementele de suspensie ale masinii tale se vor uza mult mai usor si mai rapid. In plus, nivelul confortului din timpul sofatului va fi cu mult redus dupa anumite viteze.

Beneficii echilibrare roti

O echilibrare roti eficienta iti va aduce urmatoarele beneficii:

– Sunt eliminate complet trepidatiile si vibratiile neobisnuite ce sunt cauzate, in general, de dezechilibrul rotilor si al pneurilor unui autovehicul;

– O echilibrare de roti corecta te va ajuta sa optimizezi kilometrajul care se datoreaza uzurii permanente a pneurilor;

– Prelungeste durata de viata a cauciucurilor;

– Protejeaza sistemele electronice ale masinii impreuna cu sistemul de suspensie;

– Se diminueaza uzura mecanismelor de directie, cat si cea a rulmentilor;

– Iti ofera confort superior in timpul condusului.

Unde sa merg pentru echilibrare roti?

Daca esti din Ilfov sau Bucuresti poti apela la serviciul de echilibrare roti prestat de catre echipa Express Service Roti. Aceasta companie se ocupa de servicii complete in ceea ce priveste service roti, inclusiv echilibrare roti, o lucrare de calitate realizata de catre adevarati profesionisti in domeniu si la preturi corecte.

Astfel, prin natura lucrarilor pe care le presteaza, Express Service Roti iti garanteaza siguranta la volan, viata lunga pentru anvelope si mecansimul de directie si a sistemului de suspensie, servicii oferite la standarde inalte de calitate in cadrul atelierului din comuna Jilava.

Pentru detalii cu privre la echilibrarea rotilor, cat si pentru programari, ia negresit legatura cu reprezentantii Express Service Roti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here