Administratorii de companii se asteapta la un avans al activitatii economice si al numarului de angajati din constructii

0
2368
grafic-economie-calcule

Managerii se asteapta in perioada martie-mai la cresterea activitatii in toate sectoarele economiei, in paralel cu un avans moderat al numarului de salariati in constructii, comert si servicii si majorarea preturilor in comertul cu amanuntul, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Astfel, in cadrul anchetei de conjunctura din martie 2016, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, cresterea moderata a volumului productiei (sold conjunctural +15%). Cresteri accentuate sunt asteptate in activitatea de fabricare a bauturilor (sold conjunctural +47%) si in activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +41%), informeaza Mediafax.

In schimb, in industria metalurgica se prognozeaza scaderea activitatii (sold conjunctural -18%). Preturile produselor industriale vor fi relativ stabile, la fel ca si numarul de salariati.

In constructii, managerii mizeaza pe cresterea volumului productiei (sold conjunctural +27%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +21%), precum si a numarului de salariati (sold conjunctural +9%).

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii estimarile indica o relativa stabilitate.

In comertul cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +39%).

In plus, angajatorii prognozeaza un avans moderat al numarului de salariati. Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va fi de asemenea pe plus, la fel ca si preturile de vânzare cu amanuntul.

Pe zona e servicii, cererea (cifra de afaceri) va cunoaste o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +14%). De asemenea, managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati, la fel ca si in cazul preturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here