ACPR va participa in fiecare luna la consultarile cu Ministrul Transporturilor Anca Boagiu

0
676

In ziua de 11.03.2011 a avut loc la sediul MTI intalnirea dintre delegatia ministeriala condusa de ministrul Transporturilor si Infrastructurii Anca Boagiu si liderii confederatiilor patronale din Romania.
Discutiile s-au purtat sub forma unui schimb de opinii pragmatice, concentrat pe obiective curente si de perspectiva.

Ministrul Anca Boagiu a prezentat aspecte legate de programele de infrastructura ce vor fi finantate in 2011, pregatirea proiectelor precum si problemele legate de asigurarea resurselor materiale pe proiectele de infrastructura aflate in derulare, dar si problemele generate de anumiti contractori la proiectele aflate in implementare.
Reprezentantii confederatiilor patronale au sustinut  necesitatea dezvoltarii modernizarii rutelor de cale ferata, dar fara distrugerea componentelor care sunt inca viabile; precum si a proiectului de canal Dunare – Bucuresti, proiect existent inca din 1929.
Reprezentantii confederatiilor patronale au propus solutii legate de promovarea proiectelor in Parteneriat Public-Privat, eventual si cu finantari din zona Golfului Persic sau China; necesitatea segmentarii proiectelor mari, astfel incat si IMM-urile sa poata accesa lucrarile; extinderea si promovarea platii TVA la incasare si nu la facturare; recomandarea unui pret mediu-european ca pret de referinta.
Ca teme de importanta strategica, dar a caror dezbatere este imperios necesar sa fie inceputa in prezent, patronatele au amintit crearea unui task-force national pe tema pregatirii accesarii FSE dupa 2013; si reevaluarea strategica a riscurilor seismice in constructii in Romania, prin utilizarea semifabricatelor moderne, fiabile.
Pentru facilitarea participarii IMM-urilor la licitatiile pentru proiectele de infrastructura si ca metoda de iesire din criza, s-a sustinut acceparea participarii la licitatii si a firmelor de constructii care nu au incheiat cu profit anul 2010; extinderea conditiilor FIDIC si la alte categorii de lucrari; necesitatea certificarii tehnico – profesionale.
Ca rezultat al recunoasterii viabilitatii unor asemenea tip de discutii s-a convenit ca aceste consultari sa continue si sa se desfasoare cu o frecventa lunara.

Dan Matei Agathon
Purtator de cuvant
Vicepresedinte
Alianta Confederatiilor Patronale din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here