GAMA PRESTIMPEX expozant la TNI

0
744

GAMA PRESTIMPEX prezinta in cadrul Targului National Imobiliar (TNI), editia „CASA TA si TOTUL pentru EA” din perioada 26-29 MAI, solutia care va garanteaza cheltuieli pentru incalzire de 4 ori mai reduse: pompele de caldura OCTOPUS. Este cunoscut faptul ca pompele de caldura reprezinta singura alternativa viabila de incalzire care raspunde crizei energetice actuale si conditiilor de nepoluare a mediului.

Principalele avantaje ale folosirii pompelor de caldura sunt urmatoarele:

•Asigura cheltuieli de exploatare (cheltuielile pentru producerea caldurii) de 4 ori mai mici comparativ cu sistemele clasice de incalzire (centrale electrice, pe gaze, cu combustibili solizi sau lichizi, etc). Acest lucru se explica prin faptul ca pentru fiecare kilowat de energie electrica consumat din retea, pompa de caldura produce 4 Kw energie termica, asigurand astfel un randament (denumit COP) de 400%. Toate celelalte tipuri de instalatii incalzire, indiferent de combustibilul folosit au randamente sub 100%.
•Asigura conditii totale de nepoluare a mediului deoarece nu produc nici un fel de noxe, gaze sau fum.
•Elimina total riscul aparitiei de incendii, explozii, etc, deoarece functionarea pompelor de caldura nu implica ardere de combustibil si nici flacara.
•Nu necesita intretinere perioade lungi de functionare (cca 15 ani).
•Nu necesita reglaje sau ajustari intre anotimpuri, verificari sau supraveghere in functionare.
•Nu necesita aprobari sau documentatii complexe, complicate si costisitoare ca in cazul proiectelor pentru gaze necesare pentru centralele pe gaze.
•Au puteri electrice instalate foarte mici (3-5 Kw) pentru puteri termice furnizate, de pana la 32 kw termici produsi.
•Au functionare silentioasa si fiabilitate exceptionala.
•Beneficiaza de cofinantare prin programul guvernamental CASA VERDE

Toate aceste avantaje au facut ca sistemele de incalzire cu pompe de caldura sa fie preponderent utilizate in tarile dezvoltate din Europa (in Suedia, peste 80% din totalul imobilelor indiferent de destinatie sunt incalzite cu pompe de caldura, in Germania si Franta peste 60%), unde guvernele au stabilit masuri de incurajare pentru persoanele sau institutiile care monteaza astfel de sisteme de incalzire.

Si la noi in tara, programul implementat de Ministerul Mediului prin Administratia Fondului de Mediu (afm.ro) ofera cofinantare persoanelor care monteaza la domiciliul propriu astfel de sisteme de incalzire.

In functie de zona de unde extrag caldura din mediu, pompele de caldura pot fi:

* Pompe de caldura sol-apa, care extrag caldura din sol, cu ajutorul unor tevi din mase plastice prin care circula o solutie de saramura sau apa cu etilen glicool.
* Pompe de caldura apa-apa care extrag caldura cu ajutorul unor tevi din mase plastice amplasate in puturi forate sau pe fundul unor lacuri sau ape curgatoare, prin care circula o solutie de saramura sau apa cu etilen glicool. in aceeasi categorie se inscriu pompele de caldura care utilizeaza direct apa din rauri, lacuri, etc, din care extrag caldura cu ajutorul unor schimbatoare de caldura.
* Pompe de caldura aer-apa, care extrag caldura din aer, cu ajutorul unor vaporizatore, in care se destinde un agent frigorific.
* POMPE DE CaLDURA MIXTE. Singura pompa de caldura mixta existenta in lume la acesta data este pompa de caldura OCTOPUS, care este o pompa de caldura tip aer-apa+sol-apa. Faptul ca extrage caldura atat din sol cat si din aer ii confera proprietati deosebite, net superioare celorlalte tipuri de pompe de caldura, insumand avantajele celor doua tipuri de pompe de caldura, respectiv un COP deosebit de ridicat si o stabilitate superioara in conditii de temperatura foarte scazute.

Fiabilitatea si calitatea deosebita a acestor pompe fabricate in Suedia, tara care este considerata pionierul acestui tip de instalatii pentru incalzire este garantata de standardul de fabricatie, de certificarile unor prestigioase foruri internationale si de numarul impresionant de premii obtinute la diferite saloane tehnice de profil.

in Romania, firma Gama Prestimpex din Focsani asigura montaj si service in conditii de operativitate maxima. Astfel, montajul acestor pompe de caldura este realizat de specialistii firmei in maximum doua zile. Interventia pentru eventuale depanari se realizeaza in termen de max 1 zi, pe tot teritoriul Romaniei.

GAMA PRESTIMPEX

Tel: 033.710.15.13
Mail: office@pompetermice. RoAceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
www.pompetermice.ro
www.pompecalduraoctopus.ro

Ing. George MARDARE
Mobil: 0723.57.87.50; 0766.21.58.42

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here