A inceput Festivalul de Film de la Venetia. George Clooney a deschis evenimentul, cu un thriller politic

0
699
george-clooney

george-clooneyGeorge Clooney a deschis, miercuri, cea de-a 68-a editie a Mostrei venetiene, prezentandu-se pe covorul rosu in fata a sute de admiratori entuziasti, inaintea proiectiei celui mai recent film al sau – „The Ides of March”, un thriller politic. Actorul si realizatorul american, imbracat in smoking cu papion,

a fost intampinat cu strigate de bucurie de fanii sai prezenti la Festivalul de la Venetia. El a venit alaturi de actorii Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei si Jeffrey Wright, care apar alaturi de el in „The Ides of March”, pelicula pe care a si regizat-o.

Dupa ce s-a prefacut ca vrea sa-l stranguleze pe cel care conducea ambarcatiunea cu motor cu care George Clooney a ajuns la festival, actorul a semnat autografe si a dat mana cu unii dintre fanii sai.

Tot miercuri, in timpul zilei, Clooney, care l-a sustinut pe Barack Obama la presedintia SUA si care militeaza pentru numeroase cauze, printre care cea a Sudanului de Sud, a declarat la Festivalul de la Venetia ca nu are intentia de a se lansa in politica.

„E un tip la Casa Alba care este mult mai frumos si care are mai multa compasiune decat oricine. Eu il cunosc. De ce sa aplice altcineva la o asemenea functie?”, a spus Clooney. „Am un serviciu foarte dragut si pot sa imi petrec viata alaturi de oameni minunati”, a adaugat el cu umor, admitand totusi ca actuala guvernare americana trece printr-un „moment dificil”. in ciuda acestui lucru, actorul s-a declarat „optimist”.

Pelicula „The Ides of March”, care a fost foarte aplaudata la proiectia pentru presa, nu este nici un film despre politica, nici o intriga politista intr-un context politic. Este mai degraba o poveste despre niste oameni care ajung la putere si sunt distrusi aproape simultan de aceasta putere, din cauza a ceea ce sunt ei, a fortei, credintelor, demonilor si slabiciunilor lor.

Clooney este unul dintre protagonisti – guvernatorul democrat Mike Morris, care candideaza la alegerile prezidentiale.

„Publicul va sti cine este Brutus, Cassius sau Cezar”, a declarat Clooney, explicand titlul „The Ides of March” (Idele lui Martie n.r.), ce face referire la data din calendarul roman cand a fost asasinat Iulius Cezar.

Potrivit regizorului, filmul vorbeste despre „compromisurile din politica”. Pelicula, ce il are in centru pe tanarul consilier de campanie al lui Morris, interpretat de Ryan Gosling, aminteste de scandaluri din trecut, unele recente.

Filmul porneste de la o piesa de teatru – „Farragut North” (2004), de Beau Willimon, un tanar actor care a lucrat in echipa lui Howard Dean in timpul alegerilor prezidentiale primare din Iowa.

George Clooney ar fi dorit sa realizeze filmul in 2008, dar entuziasmul care a insotit alegerea lui Barack Obama la presedintia SUA, l-a facut sa amane proiectul, considerand ca „nu era momentul pentru un film atat de cinic”.

Pe langa Clooney, mai sunt asteptate la Lido, statiune balneara in laguna Venetiei, unde se desfasoara Mostra, numeroase vedete, printre care Madonna, care isi va prezenta noul film, „W.E.”, joi, Al Pacino, Monica Bellucci si Vincent Cassel, Keira Knightley, Viggo Mortensen, Colin Firth, John Hurt, Willem Dafoe.

Cea de-a 68-a editie a Festivalului International de Film de la Venetia se va desfasura in perioada 31 august – 10 septembrie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here