Germania renunta la instalarea scanerelor corporale in aeroporturi

0
657
terminal-check

terminal-checkMinisterul german de Interne a anuntat miercuri ca renunta pentru moment la scanerele corporale in aeroporturile germane, dupa o faza de testare la Hamburg, in nordul tarii.”Ministrul de Interne, Hans-Peter Friedrich, a decis, pe baza rezultatelor testelor,

sa nu instaleze pentru moment scanere corporale in aeroporturi” , a explicat ministerul intr-un comunicat.

„Politia federala va revizui mai atent evolutia acestei probleme pentru a avea in curand la dispozitie, speram, un material care sa permita in acelasi timp indeplinirea obiectivelor noastre ridicate in materie de securitate si asigurarea conditiilor de primire a pasagerilor”, a subliniat ministrul.

La 31 iulie a luat sfarsit faza de testare a doua scanere corporale, instalate pe aeroportul din Hamburg la 27 septembrie 2010 si care au controlat circa 809.000 de pasageri.

„Generatia actuala de scanere corporale (…) nu este acum la punct pentru a fi implementata la scara larga „, a explicat ministerul.

Dupa 30 iulie, un raport al politiei germane, dezvaluit de presa, a criticat dur scanerele montate la Hamburg.

„Rata de alerte false atinge 70 la suta si trebuie redusa”, se putea citi in acel raport.

Scanerele s-au aratat deosebit de sensibile la hainele cu mai multe straturi, cele plisate, la cizme, la fermoare si capse, au afirmat politistii, care au apreciat de asemenea ca 10 la suta din alarmele nejustificate au fost declansate de o pozitie neadecvata a pasagerului controlat. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here