A crescut preferința românilor pentru tratamente naturiste, iar medicii sunt mai deschiși către fitoterapie

0
1215

Fares, cel mai mare producător român de ceaiuri și remedii din plante medicinale, îmbină tradițiile și inovația, în spijinul sănătății românilor. Prin intermediul produselor dezvoltate sub formă de ceaiuri, tincturi, capsule și siropuri, Fares propune soluții naturale care ajută organismul să lupte împotriva bolilor.

Astfel, Fares pune la dispoziția consumatorilor o serie de sfaturi utile, accentuând importanța prevenției, o strategie eficientă și din punct de vedere al costurilor. Potrivit unui studiu Euromonitor, românii îşi vor dubla bugetul destinat medicamentelor împotriva gripei şi răcelii până în 2020.

Scăderea imunității organismului este favorizată de temperaturile scăzute, vânt, dar și de faptul că petrecem mult timp în spatii închise. Pacienții își pot lua din timp măsuri eficiente de combatere a răcelilor, dar şi de diminuare a simptomelor în cazul virozelor deja instalate. Una dintre soluțiile propuse de Fares este stimularea sistemului imunitar cu ajutorul plantelor medicinale care, prin multitudinea de substanţe bioactive pe care le conţin şi similitudinea moleculelor cu cele din corp, pot ameliora şi reechilibra reactivitatea imunitară.

Credem cu tărie în puterea plantelor în prevenirea îmbolnăvirii și stimularea organismului pentru a se apăra, natura oferindu-ne ingrediente care favorizează producerea de interferon in organism, care are efecte multiple: antibacterian, antiviral, antifungic, dar și antiiflamator” explică dr. Carmen Nonn, medic specialist cu competențe în api-fitoterapie, din cadrul departamentului de cercetare al Laboratoarelor Fares BioVital.

Avem produse pe care le considerăm antibiotice naturale, cum ar fi Biomicinul, care este foarte căutat în această perioadă. Este eficient în infecţiile respiratorii, având la bază uleiuri esenţiale cu rol antiviral şi antibacterian, îndeosebi în cazul infecţiilor deja instalate” a adăugat dr. Carmen Nonn.

Fares recomandă în sezonul rece o „trusă verde” pentru combaterea răcelii și întărirea organismului, cu produse pur naturale, din extracte totale şi pulberi de plante. Cele mai vândute produse pentru răceala și imunitate din portofoliul Fares sunt : Hapciu solubil, capsule moi – Biomicin Forte, capsule Imunitate cu 7 ciuperci și siropul Plantusin.

Scaiul vântului, mugurii de pin, pătlagina, ridichea neagră și cimbrisorul din compoziția siropului Plantusin au o eficienţă dovedită, acest produs fiind pe piaţă de 20 de ani.

Capsulele care au în compozitie ciuperci medicinale sunt alegerea cea mai bună în cazurile de imunitate scăzută, datorită utilizarii lor ca reglatori ai imunităţii, adaptogeni şi antioxidanţi. Ciupercile precum Reishi, Shitake, Maitake, Cordyceps, Coriolus versicolor, cea de mesteacăn şi iască.

Observăm în ultimii ani o preferinţă crescută a consumatorilor pentru preparatele naturiste, dar și o deschidere tot mai mare a medicilor către fitoterapie, acestea fiind motivele pentru care avem o colaborare stransă cu medicii, astfel încât ei să recomande pacienților lor cea mai eficientă terapie. În prezent colaborăm cu peste 100 de medici cu specialități diferite, discutăm cu ei despre produse, despre afecţiuni, iar colaborarea este una de succes tocmai datorită faptului că suntem corecți în transmiterea informațiilor despre produsele noastre, ceea ce ne-a adus aprecierea specialiştilor” a precizat Ema Dobre – PR Specialist și Digital Communication Manager – Fares.

Despre Laboratoarele Fares Bio Vital:

Povestea Fares începe de pe timpurile strămoșilor daci, apoi a renăscut în 1929 la poalele Sarmisegetuzei, prin munca farmacistului Andrei Farago, pionierul fitoterapiei românești.

În prezent, Fares este lider pe piața ceaiurilor și a remediilor din plante medicinale din România, datorită respectului pentru tradiție și pasiunii cu care întreaga echipă de specialiști descoperă moduri noi de a folosi plantele în slujba sănătăţii oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here