A avut loc cea de a 16-a reuniune a Comitetului Executiv al Uniunii Balcanice a Metalurgistilor (UBM)

0
979

Recent a avut loc la Bucuresti, a 16-a reuniune a Comitetului Executiv al Uniunii Balcanice a Metalurgistilor (UBM). Uniunea Balcanica a Metalurgistilor este o organizatie neguvernamentala (NGO) care include specialisti – metalurgisti, manageri, asociatii stiintifice si de cercetare-dezvoltare, precum si intreprinderi metalurgice din regiunea Balcani a Europei, ca si din alte tari sau regiuni.
Obiectivul principal al UBM este intarirea cooperarii intre specialisti, oameni de afaceri si companii din aria metalurgiei, industriilor metalurgice si comertului cu metale. Din UBM fac parte 9 tari membre si 4 tari cu statut de observator.

Intalnirea s-a desfasurat sub conducerea domnului prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele UBM. Agenda intalnirii a cuprins urmatoarele: prezentarea evolutiei industriei metalurgice din tarile membre ale UBM, in perioada 2009-2011; discutii privind propunerea de infiintare a unei Academii Balcanice de stiinta Materialelor, precum si discutii privind viitorul UBM. Discutiile purtate au evidentiat problemele complexe cu care se confrunta sectorul metalurgic; un loc special l-a avut politica energetica regionala.

Prezentarile din cadrul reuniunii se vor publica intr-un numar viitor al publicatiei „Tendinte in metalurgia mondiala. Evolutia in Romania si alte tari balcanice”.

Urmatoarea reuniune a Comitetului Executiv al Uniunii Balcanice a Metalurgistilor va avea loc in mai 2013. La aceasta reuniune se va stabili data cand se va convoca adunarea generala a UBM, cu ocazia careia va fi ales urmatorul presedinte al UBM si se vor stabili obiectivele principale pentru anii urmatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here