89 de controale efectuate de ANFP in 2010

0
504

Agentia Nationala a Functionarilor Publici informeaza ca, pe parcursul anului 2010, activitatea de control a fost concretizata prin derularea a 77 controale tematice si de fond la institutii si autoritati publice, precum si un numar de 12 activitati de control efectuate de catre echipe de control mixte constituite prin Ordinul presedintelui

 si alcatuite din functionari publici din alte compartimente decat Corpul de control din cadrul Agentiei. in prezent se afla in desfasurare un numar de 6 activitati de control.
Controalele tematice au fost efectuate fie ca urmare a unor reclamatii si sesizari ale unor persoane fizice sau juridice sau ca urmare a unor informatii prezentate de mass-media, fie din initiativa presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
Pe langa activitatea de control, Corpul de control a intocmit aproximativ 175 de adrese corespunzatoare activitatii de monitorizare a functiei publice ca raspuns la solicitarea unor autoritati sau institutii publice, persoane fizice, persoane juridice de drept privat, precum si pentru asigurarea implementarii masurilor ori recomandarilor din rapoartele de control ale Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
Principalele nereguli identificate in urma controalelor se refera la: neconcordante intre documentatia pentru obtinerea avizului pentru functiile publice, necompletarea corecta a dosarului profesional, a fiselor de evaluare, a fiselor de post, management incoerent al functiilor publice, nerespectarea procedurii de desfasurare a concursurilor/examenelor pentru ocuparea functiilor publice, ocuparea unor functii publice de conducere prin promovare temporara fara obtinerea avizului ANFP, nerespectarea procedurii de lucru a comisiilor de disciplina, etc.
in urma controalelor efectuate au fost facute recomandari cu caracter general si au fost stabilite masuri si actiuni corective, indrumari de specialitate obligatorii privind respectarea legislatiei specifice functiei publice si functionarilor publici. De asemenea, au fost sesizate institutii abilitate precum Curtea de Conturi, Parchetul, Biroul Contecios din cadrul ANFP.
“Controlul reprezinta o dimensiune importanta a managementului functiei publice efectuat pentru a ne asigura ca institutiile si autoritatile publice respecta legislatia specifica. Este important de mentionat ca rezultatele activitatii de control au stat la baza propunerilor de modificare si completare a legislatiei privind functia publica si functionarii publici, dar si la baza instruirii functionarilor publici din cadrul compartimentelor de resurse umane, in scopul imbunatatirii activitatii acestora”, a declarat Andras SZAKAL, presedintele ANFP.

 

Presedinte – Secretar de Stat
Andras SZAKAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here